Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Süper dadılara 5000 pound

Sosyetede yeni moda, aylık 5 bin pound (yaklaşık 20 bin lira) maaşla, çocuklarına İngiltere’den özel dadı getirtmek

Yok yok, işi gücü bırakıyorum ve dadı oluyorum, karar verdim. Über-sosyetik bir masada nezaket kuralları çerçevesinde yemeğimi yerken öğreniyorum bu dadı mevzusunu. Bugüne kadar büyük annelerimize emanet yetişen gençleriz biz, bilmeyiz dadı nedir. Ama şimdiki çocuklar öyle değil. Dadılar ilkokul, hatta üniversite eğitimi kadar mühim söyleyeyim…

TECRÜBESİ KONUŞUYOR
Masadaki sosyetik çift yeni dadılarından bahsediyor. İngiliz dadıların aylığı 5000 pound'muş! İngiltere'nin hatırı sayılır dadılık okullarından mezun, bir önceki tecrübesinde ya İngiltere'de bir şatoda çocuk yetiştirmiş ya da Dubai'de bir şeyhin sarayındaymış… Bu dadılarla ilgili biraz daha aydınlanmak ister misiniz?
1-Haftanın bir günü asla çalışmıyorlar ve o gün de onlara mutlaka özel şoför tahsis etmen gerekiyor.
2-Siz business class uçuyorsanız, o da sizinle aynı sınıfta uçuyor; ekonomik hareket edemiyorsunuz.
3-Bebeğin yemeği-kıyafetleri dışında evde hiçbir şey ile ilgilenmiyorlar. Bir bardak su bile isteyemezsiniz.
4-Dadıların başka dadılar ile görüşmesi yasak. Aile sırlarının ifşa olmaması için sosyal hayatında başka bir meslektaşı olamıyor.

***

BU YAZIN TRENDLERİ
Parti şortları edinin: Bir grup Bilgi Üniversitesi öğrencisinin, okulda girişimcilik projesi olarak hayata geçirdiği farklı tarzda erkek deniz şortları ilginizi çekecek beyler! Bu şortlar, projenin lideri Arda Koç isimli gence ve arkadaşlarına okulda ikincilik kazandırmış. Onlar da bu başarılarını duyurmak, ufaktan ticarete atılmak istemiş ve www.quacharmer.com adresi üzerinden satışa başlamışlar. Birbirinden renkli, üstünüzden çıkarmak istemeyeceğiniz cool'lukta şortlara göz atabilirsiniz; ben üç tane sipariş ettim bile. Şortunuza uyum sağlayan bileklikler de var sitede. Pek renkli, pek eğlenceli, beach partilere pek ideal… Klasik müzikle uyanın: Bodrum D-Marin Turgutreis, Klasik Müzik Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Ağustos ayının bu ilgi çekici etkinliğinin en büyük özelliği ise Gün Doğumu Konserleri. Bodrumlular'ın güne klasik müzikle uyanacağı konserler, günbatımına kadar sürecek. Wake-board yapın: Uzun zamandır su sporlarının yüzüne bakmıyorduk ki, Kıvanç Tatlıtuğ'un manevraları ile wakeboard keyfi gündemimize oturdu. Şimdi ders alma zamanı; ne de olsa hepimiz Kıvanç'ız! Bizim suyun üzerindeki esnek hareketlerimiz manşetleri süslemese de, Instagram'da müthiş beğeni toplayacağımız kesin! Tatile gidin: Ezber bozun, tatil noktalarınızı değiştirin. Son günlerde herkesin dilinde Akyaka! Muğla'nın Ula ilçesine bağlı, gizli saklı, tenhalarda bir cennet parçası burası. Ardına bakmadan kaçmak isteyenler için muhteşem bir kasaba. Hem yazı benim gibi püfür püfür geçirmeyi seviyorsanız, burası bolca rüzgar alıyor. Kendinizi sayfiyede hissedeceksiniz.
***

LAHMACUNU DEĞİL SPA'SI KONUŞULUYOR
Türkbükü sakin, huzurlu... Bizim gibi kafa tatili arayışındakiler için ideal. Bu sefer tatilime Maçakızı'nda başladım. Merak etmeyin, Maçakızı'nda lahmacuna zam gelmemiş; hâlâ 39 lira. O eleştiri bombardımanından korkmuş lahmacun kardeş! Eee Süreyya Yalçın'dan sonra en ikonik, Maçakızı lahmacunu Bodrum sahillerinde... Neyse siz bol karbonhidratlı haberleri bir köşeye bırakın; en iyisi buraya bir de huzura, dinlenmeye gelin... Ne de olsa bayram sonrası Türkbükü sahilleri kopar! Maçakızı'nda açık havada kick box yapıp NU XE Spa'da huzur dolu dakikalar geçirip kafayı sıfırlayacaksınız. Benim tercihim; yeşillikler içerisinde, tüm koya tepeden baktığınız özel masaj çadırlarıydı. Masajımın sonlarında deniz kabukları dokunuşları tüm gerginliğimi atmama yardımcı oldu. Bu rahatlıkla ben kuş gibi oldum kuş...
***

EN 'LIGHT' LOKANTA GELİYOR

Sağlıklı yaşam koçu Doruk Güçlü… Kendisi en son Zehra Çilingiroğlu'nun beslenme koçuydu. Birçok ünlü isme de danışmanlık veriyor. Doruk şimdilerde, genç yaşta yemeiçme sektöründeki başarılarıyla adından söz ettiren Nikol Başoğlu ile yeni bir mekan açıyor. İşletmeciliğini Ufuk Gündoğdu'nun yapacağı mekan ezber bozacak bir mutfağa sahip olacak. Hedef en light lokantayı açmak. Sağlıklı yaşamla kafayı bozduğumuz şu günlerde kulağa çok iyi gelmiyor mu? Lezzetli ev yemeklerini, yağsız, mayasız ve unsuz hazırlanan bu damak çatlatacak lezzetleri merakla bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA