Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bodrum’da 39 liralık lahmacun out özel sipariş çiğköfte in!

Bodrum; her yaz ünlüleri, yeni açılan mekanları ve taze aşk haberleriyle gündemin tepesine yerleşiyor. Gelin tuzlu şezlong muhabbetlerine kulak kabartalım ve bugünlerde Bodrum’da neler oluyor bir bakalım...

Ibiza'nın ünlü plajı Blue Marlin, geçtiğimiz cumartesi günü müzik festivali tadında bir etkinlikle Bodrum şubesini açtı. Bodrum parti insanlarının alışık olmadığı birçok yeniliği de beraberinde getirdi Blue Marlin. Mekana girer girmez ilk dikkat çeken şey; dev DJ sahnesiydi. Sahnenin büyüklüğü, Barselona'daki Sonar Festivali'ni kıskandıracak cinstendi. Tüm gün peş peşe performans sergileyen DJ'lerin birçoğu, İstanbul mekanlarında çalan tanıdık isimlerdi. Bir ara müziksever tatilcilerin yakınmalarına denk geldim; 'Madem açılış partisi yapıyorsun, o zaman elektronik müziğin babası Solomun'u getireceksin' diyorlardı. Partideki bir diğer tartışma konusu ise yemek fiyatlarıydı. Plaja giriş ücreti 200 TL ama girişte ödediğiniz bu parayı içeride tüketebiliyorsunuz. Mönüdeki en ucuz yiyecek; ızgara kuşkonmaz, fiyatı 55 TL. En pahalı yiyecek ise, 410 TL'lik fırında ıstakoz... Pizzalar 85 TL, başlangıçlardan somon tartar ve çıtır kalamar 75'er TL. Peki ya loca ve stand fiyatlarında durum ne? Görünüşe göre o konuda akıllar biraz karışık ve personel de afallamış durumda. Kimisi '30 bin TL'ye loca var' diyor, kimisi '5 bin TL'ye veririz' diyor. Karaborsa bir loca sistemi var anlaşılan. Bir ara soluklanmak için bir locaya oturduğumda, yan taraftaki bir grup 10 bin liralık hesabı çatır çatır ödüyordu! Bu arada biz mekana köpek alınıyor mu diye merak ederken, çimlerin üzerinde dev bir Dogo Argentino'yu görünce cevabımızı almış olduk.

GÖSTERİŞİ SEVİYORMUYUZ?
Muhabbet sırasında Blue Marlin'i Ibiza'da görenler, Bodrum'dakiyle kıyaslama yapmaya başladı. Ibiza'da böyle büyük bir sahne yok; sanırım Türklerin gösterişi sevdiğini düşündüler. Bizi Ortadoğu insanı sanıyorlar anlaşılan. Aslında biz daha salaş ve samimi mekanların meraklısıyız. Zaten son yıllarda Mikonos'a kaçma sebebimiz de bu. Ne zaman bir dünya markası bizim topraklarda filizlense, aynısı oluyor. Soho House İstanbul'da da durum aynı; dünyadaki en ihtişamlı bina bizdeki... Mesela Londra'daki Soho House tek katlı, kompakt, iç içe bir mekan. İstanbul'daki ise sultanlara layık cinsten! Ee Bodrum ve İstanbul'daki Billionaire de öyleydi; altın rengi koltuklar, avizeler, dev localar, fahiş fiyatlar...

İNSAN ŞÜKREDİYOR!
Bu sezon Maçakızı, cool yabancı turistlerden mahrum kalmış. Eskiden plajda güneşlenen, bar kenarında takılan yabancı tatilcilerle ayaküstü laflardık. Bu yaz yok denecek kadar azlar. Maçakızı'nın ünlü konukları Kate Moss ve Naomi Campbell da yok. Burada 39 liralık lahmacun sıradanlaşmış; insan Blue Marlin'deki fiyatlarla kıyaslayınca haline şükrediyor hatta! Mönünün en pahalı yiyeceği ıstakoz, 345 TL'lik fiyatı ile Blue Marlin'in gerisinde kalıyor. Bir ara şampanyanın yanında acılı çiğköfte sipariş eden tatilcilere rast geldim. Özel siparişle hazırlanan çiğköfte, plaj insanlarının yeni gözdesi. Sar marula, bol limon sık, ye... Anlayacağınız bu yaz Maçakızı'nda lahmacun out, özel sipariş çiğköfte in! 'Ben havalı duruşumdan ödün vermem' diyene de deniz ürünlü paella tavsiyemdir.

GÜZELLEŞTİREN ÇİKOLATA
Siz de çikolata bağımlısı mısınız? Peki güzelleştiren çikolatadan haberiniz var mı? Bu yaz plaj çantalarının vazgeçilmezi olan Esthechoc, cildi gençleştirip kırışıklıkların azalmasına yardımcı oluyormuş. 200 TL'lik fiyatı insanı biraz düşündürtse de, onca kremi rafa kaldırtıp tatlı krizine de çözüm getirdiği için bu yazın hiti oldu.

BU YAZ BU MEKANLARA UĞRAMAK GEREK
Bu yaz Bodrum'a gideceklerin mutlaka görmesi gereken yerler nereler? İşte plaj muhabbetlerinin favorisi olan o mekanlar... 1- Fenix Yalıkavak: Marina içinde yer alan mekanın, Zeynep Fadıllıoğlu imzalı dekorasyonu çok konuşuluyor. Fenix'in barında takılıp Engin Yelkenci'nin müziği ile dans edebilirsiniz. 2- Zuma Yalıkavak: Marina'da yer alan Zuma, İstanbul'daki popülaritesini Bodrum'da da devam ettiriyor. Mekanda bayram boyunca yer bulmak zor; rezervasyonlar günler öncesinden dolmuş. 3- Interni: Mikonos'tan Yalıkavak'a transfer olan mekanın Yunan şefinin maharetleri merak ediliyor. Bir de 8 Temmuz'da düzenleyecekleri Made in Mikonos partisi... 4- X Beach: Yalıkavak'ta Demet Akalın'a komşu bir deniz locası isterseniz buyrun... Denizin üstünde, etraftaki kalabalıktan uzakta plaj keyfi yapmak isteyenler ve balık istifi güneşlenmeyi sevmeyenlerin tercihi. 5- Daze: Türkbükü'nde 'Sess'ten arınayım, Türkçe müzik nereye kadar' diyenler için Daze; kulağınızın pasını silecek, iyi bir alternatif.

KİM NEREDE NE YAPIYOR?
Bu yaz hangi ünlüler Bodrum sezonunu herkesten önce açtı? İşte o isimler:
Futbolcu Gökhan Töre, arkadaşları ile Türkbükü açıklarında tekne keyfi yapıyor, arada da karaya çıkıp kendisini gösteriyor. Ünlü futbolcunun vücudundaki dövmeleri çok konuşuluyor.
Ceylan Çapa- Serkan Uçar çifti de tekne sefası yapanlardan... Onlar da bir görünüp bir kayboluyor. Türkbükü Sess'te karşılaştığım çiftin mutluluğu, parmakla gösterilecek cinsten.
Zehra Çilingiroğlu, Bodrum çıkarması yapan gençlerden. Maçakızı'nda denk geldiğim Zehra, Bodrum'dan sonra Ayvalık'a, annesi Hülya Avşar'ın yanına gidecekmiş.
Modacı Hakan Akkaya ile Çağla Şıkel de Bodrum'a demir atanlardan... İkiliye, Türkbükü Sess'te geç saatlerde eğlenirlerken denk geldim.

DOKTOR YARDIM ET, BEYNİM OBEZ KALDI!
Son dönemde tüp mide ameliyatı olan olana... Ameliyattan sonra kilo verip Bodrum sahillerinde yeni vücutlarıyla boy gösterenleri gördükçe şoke oluyorum! Sayıları o kadar çok ki, dernek kursalar yeridir! Onları şortla, mayoyla görenler 'Ben de mi yaptırsam acaba?' diyor. Son olarak Seren Serengil, bu yöntemle 19 kilo vermişti. Fakat tüp mide ameliyatı olanların ortak bir derdi var: 'Yemek yemeyi özledik, karnımız tok ama beynimiz aç' diyorlar. Dilediğin gibi yemek yiyemeyeceksem, 'Tıka basa doydum oh be!' diyemeyeceksem, aklım sofrada kalacaksa ne yapayım ben öyle zayıf vücudu... Bu beynin obez kalma durumuna çözüm nedir doktor bey? Şimdi bu kişilerin ruhsal durumu ne olacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA