Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERVE YURTYAPAN

Maraton koşucuları gibi çalışıyorum

Esra Erol, atv ekranında yayınlanan Esra Erol’da programıyla yeni sezona iddialı giriyor. Ünlü sunucu, “Başarımın sırrı; ekranda kendin olmak, oynamamak ve izleyiciyi kandırmamak. Gerçekte nasılsam ekranda da aynıyım. Maraton koşucuları gibi çalışıyorum” diyor

Atv'nin sevilen programı Esra Erol'da yarın saat 16.00'da yeni sezona başlıyor. Hafta içi her gün izleyiciyle buluşacak olan Esra Erol, yoğun bir çalışma içerisine girdi. Birbirinden ilginç konular, konuklar ve olaylara yer verecek olan Erol, insanlara "Yalnız değilsiniz, biz buradayız" diyecek. Ünlü sunucu, reyting listesinin üst sıralarında yer alan programıyla yine aynı heyecanla izleyicinin karşısına çıkacak.
Erol, "Bu başarı topluma karşı sorumluluklarımın sınırlarını genişletiyor. Hatta bazen uykularım kaçıyor" diyor. Uzun yıllardır tanıdığım ve her zaman doğal, içten, enerjik ve samimi tavırlarına hayran olduğum Erol ile yeni sezon öncesinde bir araya geldik. Yeni sezonu, programın başarısını, özel hayatını ve hakkında merak edilenleri konuştuk.
Yeni sezonda izleyiciyi neler bekliyor? Formatta bir değişiklik var mı?
'Esra Erol'da programı televizyon dünyasında markalaştı. Bunu da reyting odaklı program yerine ilkeli, düzeyli ve toplumun iyileşmesine katkı sağlayıcı bir program olmaya özen göstermemizle sağladık. Konularımız çok değişmiyor ama elbette konuklarımız bizim desteğimize ihtiyaç duymalarına bağlı olarak değişiyor, değişecek. Bizim hedefimiz sorunlarının çözümsüz olduğunu düşünenlere elimizi uzatmak, "Biz buradayız, yalnız değilsiniz" demek.



Program prime time'daki dizilerle yarışıyor. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?
Sadece ve sadece kendimizle yarışmamıza elbette. Her programın sadece öncesinde değil sonrasında da saatler süren toplantılar yapıyoruz. Bazen eve gece yarısı gidebiliyoruz. Düşünün yayın 19:00'da bittiği halde.
Birçok kanalda benzer programlar var ama her sezon sizin çok gerinizde kalıyorlar. Bunun nedeni nedir?
Eminim o kanallarda da arkadaşlarım elinden geleni yapıyorlardır. Ama dediğim gibi, ben de ekibim de sadece işimize odaklanarak çalışıyoruz. Sadece programı değil, kendimizi ve izleyicimizi en iyi biçimde temsil etme çabamız var. Ekran önünde ben varım ama arkamda her biri, işini en iyi şekilde yapan dev bir ekip var. Onlara da yeni sezonda kolaylık dilemek isterim.

UYKULARIM KAÇIYOR

13 yıldır programınız gündüz kuşağında ve hep yükselen bir ivme var. Sizin başarınızın sırrı nedir?
Hemen sıralayayım: Önce kendim olmak, yani ekranda oynamamak, izleyiciyi kandırmamak. Gerçek Esra nasılsa ekrandaki Esra odur. Sonra çok çalışmak. Ama öyle böyle değil, gerçekten çok çalışmak. Maraton koşucuları gibi. Seyirciye saygı duymak ve bu ülkeye inanmak. Tüm bunlar birleşince seyirci de fark ediyor zaten.
Her sene reyting listelerinin üst sırasındasınız. Bu denli başarı farklı bir sorumluluk ve kaygı getiriyor mu?
Getirmez olur mu? Bu başarı, hem seyirciye hem de o seyirci üzerinden topluma karşı sorumluluklarımın sınırlarını genişletiyor. Eğitimli-eğitimsiz, zengin- yoksul, genç-yaşlı toplumun her kesiminden herkese ulaşabiliyor olmanın sorumluluğa çok büyük. O kadar ki bazen uykularım kaçıyor.




Sizi kuliste hep elinizde notlar çalışırken görüyoruz. Programa nasıl hazırlanıyorsunuz?
Sabah çocukların kahvaltısı, okula yolculanmaları, sonra ATV'ye gelip işe koyulmak. Gördüğünüz notlar, işte her programa sıkı çalışmamla ilgili. Stüdyodaki konuğun meselesine en az onun kadar hâkim olmam gerekiyor. Meselenin açmazları, çözüm noktaları vs. Doğru yaklaşım konuyu çözmemiz için önemli. Yayın başlayınca hayat duruyor zaten. Bitince de yayının toplantısı var, sonra koşarak eve gidiyorum. Çocukların ödevleri, onlara kitap okumak derken yorgunluktan bitmiş oluyorsun.
Uzun yıllardır ekranda olup birçok başarı yakalamış biri olarak, hedefleriniz neler?
Hedef koymuyorum. Dünya artık ileriyi görmenize izin veren bir yer değil. Yapmaya çalıştığım şey, 'an'ın hakkını vermek. Dikkat edin 'anı yaşa' demiyorum, demek istediğim başka bir şey. 'An'da yapılması gerekenin en iyisini yapmaya çalışırsan o seni iyi yere götürür.
Hırslı biri misiniz?
Değilim. Hatta o kadar hırslı değilim ki bazen kendime kızıyorum bu nedenle. Ben şuna inanıyorum, tek başına hırs başarı getirse de mutluluk getirmez. Çünkü hırs bencil bir şey ve bencilseniz hayattan keyif alma ihtimaliniz olmaz. Hayattan keyif almak için başkalarına değer vermek ve kendinden uzaklaşmak da gerekiyor.
Ekranda başarılı olmak için kurallar var mı?
Elbette var. Seyirciyle aranda güvene dayalı bir bağ kurman gerekiyor. Güven ekran camını geçip seyirciye ulaşan bir duygu. Ve eğer ekrandaysan mesai odaklı çalışamazsın. O senin tüm zamanını alır. Uykularını kaçırır. Yemek yerken bile aklındadır.



EVDE ÜNLÜ BİRİ DEĞİLİM! SADECE ANNEYİM

Çocuklarınız için annelerini ekranda görmek nasıl bir durum?
Yok, aslında o kadar çok ekranda görmüyorlar, buna dikkat ediyorum. Program okul ve ödev saatlerine denk geliyor. Zaten onların ayrı bir dünyaları var. Diyeceğim o ki, evde ben o kadar da ünlü biri değilim, sadece anneyim.
Anne olmak neleri değiştirdi?
Daha sabırlı olmak, çok sabırlı olmak. Bütün kararlarımda kendimden önce onları düşünmek. Odak noktan değişiyor, o değişince de her şey değişiyor zaten.




AİLE 'GÜVEN' DEMEKTİR

En son okuduğunuz kitap?
Emile Durkheim, İntihar.
Başucu kitabınız?
Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk.
Olmaktan en mutlu olduğunuz şehir?
İstanbul, "Dünya bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu" denir ya.
Sizin için en huzurlu yer?
Ailem neredeyse orası.
Aile?
Güven.
Aşk?
Heyecan.
Başarı?
Çalışmak, çok çok çalışmak.

GÜZELLİK KAYGIM HİÇ OLMADI

Her gün ekranda olan biri olarak güzellik kaygınız var mı?
Güzellik kaygım hiç olmadı, ne ekranda ne de ekran dışında. Sadece seyirciye saygımdan mümkün olan en iyi şekilde görünmeye çalışıyorum.
Esprili ve olayları çok eğlenceli anlattığınızı biliyoruz. Stand-up yapmak ister misiniz?
Hayatı hep ciddiye alarak yaşayamazsın. Bazen esprili yanlarını görerek hayatın sertliklerini yumuşatmaya çalışmak lazım. Kasan biri değilim belki de ondandır esprili yanım. Stand-up? Hımmm, neden olmasın! Yaparsam izlemeye gelir misin?

KOŞULLAR ZORLASA BİLE İYİ OL

Esra Erol'un hayat felsefesi nedir?
İyi ol. İnsanlara karşı, kendine karşı, işine karşı iyi ol. Koşullar seni zorlasa bile sen iyi olmaktan asla vazgeçme.
Anne babanızdan kulağınıza küpe olmuş bir nasihat var mı?
Ne iş yaparsan yap iyisini yap ki başın hep dik olsun.
Sizin çocuklarınıza verdiğiniz en önemli nasihatiniz nedir?
İyi insan olmaları ve başka insanlara saygı duymaları.
Eşinizle sosyal medyada çok şakalaşıyorsunuz. Sizin esprili ilişkinize gıptayla bakıyor sevenleriniz. Mutlu birlikteliğin olmazsa olmazları neler?
Saygı duymak ve arkadaş olmayı, konuşabilmeyi başarmak. Aşk ve sevgi emek vermezsen yaşamaz. Ali ile emek veriyoruz. Mutlu evliliği olan herkes, böyle olduğunu bilir, yeni bir keşif değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA