Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Yangın refleksi

Millet olarak tarihi binalarımızın yakılmasına, küllerinin soğutulmasına ve akabinde o alanın otopark veya başka bir amaçla kullandırılmasına çok alıştık.
Hatta tarihi eserlerin yakılarak rant sağlanmasını; bir imar şekli olarak dünya inşaat sektörüne kazandırdığımız bile söylenebilir...

KASTEN YAKILDIĞI DÜŞÜNÜLDÜ
Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Binası'nda sabaha karşı çıkan yangının hemen sonrasında sosyal medyadaki tepkileri inceleme imkanım oldu. Kullanıcıların çoğu, binanın rant sağlamak için kasten yakıldığını düşünüyordu.
İnsanların
bu tepkilerini anlayışla karşılamak gerekiyor. Çünkü hatırlarında maalesef çok sıcak ve çok fazla sayıda örnek var.
Neyse ki, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; yangın kontrol altına alındıktan sonra bir açıklama yaparak, ilk incelemelerde şüpheli bir durumun göze çarpmadığını ve yangının büyük ihtimalle elektrik arızasından çıkmış olabileceğini söyledi. Hemen arkasından da, binanın aslına uygun olarak baştan inşa edileceğini ekledi.
Bu sonuncusu önemli.
Şimdi bu şehrin ve bu kültürün mirasçıları olarak hep beraber o binanın baştan yapılmasının takipçisi olacağız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA