Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Ne vatandaşa ne de sanatçıya saygınız var!

İstanbul ulaşımına yeni soluk getireceği günlerce gazlanan İBB'nin deniz taksileri de fos çıktı. Yahu hem lafta kalıp hizmeti verememek hem de çığırtkanlık ve şov yapmak neyin kafası gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Hemen detaylandırayım... Geçtiğimiz günlerde Burgazada'daki Cennet Bahçesi'nde Moğollar konser veriyor. Etkinlik sahibi, sanatçının adaya gidiş ve dönüşü için İBB'den deniz taksi rezervasyonu yaptırıyor. Konser sonrası 01.40 için yapılmış rezervasyon organizatöre bilgi verilmeden iptal ediliyor.



O sırada Moğollar ekibi iskelede enstrümanlar ellerinde bekliyor. Hemen etkinlik sahibi, 153'ü arayıp şikayet kaydı oluşturuyor. Kendisine "Siz iptal etmişsinizdir, başka türlü iptal olmaz" gibi bir cevap geliyor. Organizatör, "Konser sonrası gece adadan dönüş için ayarladığım aracı niye iptal edip sizi arayayım ki" diye karşılık verince "Bu konu böyle çözülmez, mağdur olursunuz beklerseniz, siz en iyisi yeni rezervasyon yaptırın" gibi bir cevap geliyor İBB yetkililerinden...



Ve organizatör ikinci rezervasyonu oluşturuyor. Fakat o rezervasyon da iptal ediliyor, bu kez de yoğunluktan. Organizatör sonunda başımın çaresine bakayım diyor, parasının iadesini istiyor, ancak bu sefer de "Yüzde 50 kesintiyle alabilirsin, cayma bedeli alınıyor" deniliyor. Bu düpedüz nitelikli dolandırıcılık değil de nedir! Yaşatılan gerginlik, stres, etkinlik sahibinin sanatçı ekibine karşı düştüğü duruma hiç girmiyorum...
Madem böyle bir uygulama yapıyorsun, o saat diliminde müsaitlik olup-olmadığını niçin sisteme koymuyorsun? Oluşturulan rezervasyonu karşı tarafa sormadan kendiniz iptal edip niçin paranın yüzde 50'sini kesip ödeme alıyorsunuz?
Zaten vatandaşı salladığınız yok onu anladık, bari sanatçıya özen gösterin... Lafa gelince sanatın, sanatçının yanındasınız zaten... Moğollar gibi hepsi birbirinden değerli yıllarını müziğe adamış sanatçılara karşı göstermiş olduğunuz bu tutum gerçekten büyük saygısızlık!

OYUNCULUĞU HERKES TARAFINDAN KONUŞULUYOR
Türk sinemasında kendi kategorisinin ilk filmi olma özelliğini taşıyan 'Karanlık Madde', bir grup arkadaşın Aladağlar'da yaşadıklarını sandıkları olayları anlatıyor. Film ismini kuantum fiziği terimi Karanlık Madde'den alıyor, yani gözle göremediğimiz ve elle tutamadığımız ama varlığını hissettiğimiz maddeden... Film, ana kahraman 'Can'ın gözünden yaşananların ne kadarının gerçek ne kadarının olmadığını seyircinin yorumuna bırakıyor.



Böyle ters köşe işler her zaman insanı heyecanlandırıyor. Sıradanlığın dışında özgünlüğü yakaladıkları için tüm ekibe tebrikler... Ama 'Can'ı canlandıran Ahmet Yıldırım'a ayrı başlık açılması gerekiyor.



Uzun zamandır dizilerde sergilediği oyunculuk dikkat çekiyordu, bu filmde kendini taçlandırmış... Oyunculuğundaki başarısının yanı sıra Yıldırım'ın vakit buldukça gittiği köyündeki yaşamı da hoşuma gitti. Oyuncu Rize Çayeli'ndeki Raşot köyünde, derede yüzmekten çay toplamaya doğa ile iç içe bir yaşam geçiriyor. Kısa zamanda oyunculuğu ile iyi yerlere geleceğine eminim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA