Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Elma vücutlulara daha çok portakal

Eğer vücut tipiniz bir elmayı andırıyorsa, daha fazla portakal yemeniz gerekiyor demektir! Ayrıca portakalın yanı sıra; dolmalık biber, tatlı patates, brokoli ve C vitamini açısından yüksek gıdalarla beslenmelisiniz. Yağ birikimi bel bölgesinde olan 'elma tipliler'; obezite, kalp hastalıkları ve diyabet riski açısından; yağ birikimi kalça ve üst bacaklarda olan 'armut tipli'lere göre daha çok risk altındadır.

OKSİTLENME ARTIYOR
Elma vücutlu kişileri tehdit eden sağlık sorunlarının sebebi; vücutlarının C vitamini stoğunu tüketmesi ve bu nedenle hastalıklara karşı hücresel zarara karşı savaşamamasıdır. Bel bölgeniz ne kadar kalınsa, vücuttaki oksitlenme o kadar artar. Bu yüzden kullanacağınız C vitamini oranı da çoğalır. Bu zararı azaltmanın en basit çözümü; C vitamini açısından zengin gıdalar tüketmenizdir. Cips yerine kırmızı dolmalık biber yemenizi öneririz. Bu sayede hem lezzetli, hem de bel bölgenizin ince kalmasını sağlayan gıdalarla beslenirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA