Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Saçmalığa tüy dikmek

FEMEN için Vikipedi'de şöyle deniyor: "2008 yılında Anna Hutsol tarafından kurulmuştur.
Hutsol grubu kurduktan sonra; FEMEN grubunu, ülkelerindeki aktivist kadınların azlığından ve erkek odaklı Ukrayna toplumuna olan tepkilerinden dolayı oluşturduğunu açıklıyor. Grubun uluslararası evlilik ajansları, cinsiyet ayrımı ve diğer uluslarası ve ulusal sosyal sorunlar hakkında yaptığı protestolar vardır. Grup, özellikle seks turizmine karşı yaptığı üstsüz gösterilerle dünya çapında tanınmıştır.
Grubun amacı ise Ukrayna'da yaşayan kadınların liderliklerinin yanında, kültürel ve manevi değerlerini de geliştirmektir.
Bu sayede Ukrayna hem imajını geliştirmiş, hem de şehrinin kadınlarına yeni ve daha iyi fırsatlar tanımıştır."

BUNLARI HATIRLAYIN!
Bu işler Ukrayna'da bu şekilde yürüyebilir belki ama bu grubun Türkiye ayağını oluşturmaya çalışan ve sokak ortasında memelerini açan genç arkadaşlara bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum:
Asansörde damacanayla fantezi yaşayan sucu
Otostopçu İtalyan gelin Pippa Bacca'nın hazin sonu
Ördeği telef eden sapık
Eşeğine hallenen komşusunu vuran adam...
Her protesto eylemi, her ülke için uygun değildir yani. İsveç'te bir bakana yumurta fırlatırsan; bu, demokratik hakkını kullanmaya ve düşünce özgürlüğüne girer.
Burada ise; önce o yumurtayı atan elin kırılır, sonra da yılların içeride, terörist damgası yemiş olarak geçebilir.
Bu meme açma olayı da Türkiye sınırları içinde bir protesto şekli, kendini ifade biçimi değil. Tıpkı apar topar bir Gezi Partisi kurmak gibi saçmalığın daniskasıdır.
Aklı başında muhalefet yapmaya çalışan, hak isteyen, devlete taleplerini medeni bir şekilde iletmeye çalışan insanların mücadelesine zarar vermekten başka bir işe yaramaz.
Yani kızlar; kapayın o memelerinizi ve zevzekliği bırakın!
Bunu yapınca marjinal aktivist değil, âlemin maskarası oluyorsunuz; sadece bu!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA