Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Şirince'ye geç bir ziyaret

Geçen gün Meryem Ana ziyaretinden sonra eve dönüş yolu bir an gözümüzde büyüdü ve biz de soluğu Şirince'de aldık.
Selçuk'un bu şirin köyüne daha önce bir kez gitmiştim ama konaklamak yeni nasip oldu.
Umduğumdan fazlasını buldum diyebilirim.
Biz; beş kişinin rahat rahat kalabileceği, iki katlı, hem bahçede, hem içeride 24 saat gürül gürül yanan şöminesi bulunan Mystic Konak'ı tercih ettik. Ama Şirince'de konaklayabileceğiniz bunun gibi birçok yapı var. Özüne ihanet etmeden restore edilmiş eski evler, şöminelerinde şeftali ağacının odunları çıtır çıtır yanarken; insanda öylece susmak ve sessizliği dinlemek ihtiyacı hissettiriyor.
Dışarıda kahvaltı etmekten hiç mi hiç haz etmeyen biri olarak, Şirince kahvaltılarının bir efsane olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Biraz tepede kalan Ocakbaşı'nı mutlaka bulun mesela. "Bu zamana kadar yediklerimizin adı kahvaltıysa peki o zaman bu ne?" dedirtiyorlar insana.
Müthiş! Öğleden sonra çay ya da lattenizi her koltuğunda miskin bir kedinin uyuduğu Üzüm Kafe'de için. Cesur bir kararla 25 yaşında tek başına gelip buraya yerleşen sevgili Seher'in 'Balkız' reçellerinden hem tadın, hem eşe dosta hediye götürün.

DELİ BİR DAHİ
Biz bunların hepsini ve daha fazlasını yaptık, pek memnun kaldık.
Anlayacağınız yeni ve güzel insanlarla da tanışınca, bizim Meryem Ana ziyaretimiz bu sene tam ballı kaymaklı oldu.
Ertesi gün köyün içinde yürüyüş yapalım dedik ve yolumuz Nişanyan Evleri'ne düştü.
Deli-dahi olarak gördüğüm Sevan Nişanyan'ın eski eşi Müjde Nişanyan ile birlikte yarattığı küçük dünyaya hayran olmamak mümkün değil.
Kendisi tanımadan antipati duyduğum isimlerdendir ama hakkını temsil etmemek için de vicdansız olmak gerekir.
Hele otelin girişine 1920-30'lardan çıkıp gelmiş bir mutfak yapmışlar ki, orada üç-dört saat tek başıma kalmak ve ne kadar geleneksel Türk yemeği varsa, dizlerim yorgunluktan titreyene kadar pişirmek istedim.
Devletin Nişanyan'a açtığı savaş ne boyutta ve sonuç nedir bilmiyorum ama bu evler gecekondu muamelesi görüp de yok edilmeye çalışılırsa, gerçekten çok üzülürüm.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA