Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Giderek kararan ekran

'Düğün Dernek' gişede 6 milyonu geçince bazıları çok şaşırdı. 'İşler Güçler'in sıkı takipçileri için ise bu normal bir durumdu.
Reyting almıyor, izlenmiyor diye yayından kaldırılan 'İşler Güçler' dizisi hani...
Türkiye'deki reyting sistemi, tamamen avamlığı yüceltme üzerine kurulduğu için, bu dizi de çok sevilmesine rağmen kısa sürede çöplükteki yerini aldı.
Ekranda iyi olanın kazanmadığına, kalitenin giderek düştüğüne dair pek çok örnek var bu aralar.

HER KANALDA O SURAT!
Sadece detone olup okuduğu şarkıları rezil kepaze ettiği için, insanlar izlesin de biraz gülsün diye ekrana davet edilen, utanma duygusu doğuştan gelişmemiş biri var mesela...
Ar damarı çatlamış ama 'İzleyici bunları görmek istiyor' diyenlerin inadı yüzünden, bu ara hangi kanalı açsak o kayış olmuş suratı görüyoruz.
Sonra Seda Sayan'ın yeni programı 'gelin-kaynana kapışması' var.
Sabahların sultanı ne yaparsa yapsın, çıtayı hiç bu kadar düşürmemişti.
Sonra şu yetenek(!) yarışmaları...
Özel olarak açıp da izlemem; tahammül etmem mümkün değil...
Ama bulunduğum ortamda kısa bir süreliğine de olsa o görüntülere maruz kalırsam; hem sahneye çıkıp kendini rezil edenler adına, hem de orada seviyesi zemin altı espriler yapıp kendi şakalarına ucuz kahkahalar savuranlar adına çok utanıyorum.

BU HALK MANYAK MI!
Deli saçması senaryolar, çocuksu diyaloglarla bezeli diziler...
Zeka pırıltısı taşıyan tek bir soru soramayan, daha doğrusu hiç soru soramayan, hasbel kader sorduğu soruların cevaplarını da dinlemeyip sadece kendi konuşan, kendi kendine delirmiş gibi gülen 'talk show'cular...
Ekranda giderek daha çok yer kaplıyorlar...
Çünkü halk bunu istiyor!
Manyak ya çünkü bu halk, kendisine işkence yapmaya bayılıyor!
Hayır efendim istemiyoruz...
O reyting aletleri kaç tanedir ve kaç hanededir bilmiyorum ama bu ülkenin ekran zevki bu kadar vasatın altında değildir, olmamalıdır.
İnanmak istemiyorum... Bu seviyesizlikleri artık ekranda görmek de...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA