Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Mezuniyet alışverişinde beyaz ve çiçekli elbiseler deneyin

Mezuniyet baloları dönemi geldi, çattı! Siz de bu sıralar 'Bana ne renk gider?', 'Bu, tam senin rengin', 'O renk seni boğar', 'Bu rengin modası geçti' gibi cümleleri sıkça kullanıyor ve de çevrenizdekilerden duyuyorsanız, mezuniyette kıyafetinizin modeli kadar, renginin de büyük önem taşıdığını fark etmişsiniz demektir. O halde biz de renklerin içine dalıyor, o özel gece için en uygun renkleri sıralıyoruz

TREND IN

Asil bir duruş, ince bir görünüm, fotoğraf albümlerinde yıllara meydan okuyan bir renkle, eskimeyen bir siz... Kulağa hoş geliyor, değil mi? Tüm zamanların rengi siyahı tercih edecekseniz, önerim; modeli hareketlendirmeniz... Siyah iyi bir seçim ancak bazı durumlarda sizi sıkıcı gösterebilir. Örneğin balık kesimli bir elbise yerine, aynı kesimde bir etek ve üzerine giyeceğiniz trendy bir büstiyerle stilinizi konuşturabilirsiniz.

ÖNERİ:
Donna Karan'ın 2015 ilkbahar/ yaz koleksiyonundaki siyah elbiselere göz atın. Ortalama fiyat; 895 dolar. Ayrıca siyah-beyaz kontrastı yaratarak zıtlığın uyumunu yakalayabilirsiniz.

Beyaz, hiçbir sezon bu kadar moda olmamıştı. Renk kartelamızın ilk sıralarında yer alan beyaz; duruluğun, sadeliğin ve zarifliğin simgesi. Siz de bir kuğu gibi görünmek istiyorsanız, mezuniyet alışverişine çıktığınızda mutlaka birkaç beyaz tasarım deneyin. Beyaz elbiselerde kumaşın kalitesine ve dokusuna dikkat etmeniz gerekiyor. Beyaz ile zarif, iddiasız ama gösterişli görünebilirsiniz. Elbisenin yüzünüze yakın bölümünde küçük oyunlarla tasarıma hareket katabilir, biraz ışıltı ya da tül ve dantel kullanabilirsiniz.

ÖNERİ:
Pınar Ay Haute Couture'da tam da bu tarza uygun beyaz elbiseler bulabilirsiniz.

Sezonun patlayan renklerinden biri de sarı. Neredeyse tüm markalarda sarı tonlarında parçalar bulmak mümkün. Sarı denemenizi şiddetle öneririm. İster esmer, ister sarışın, ister kızıl olun; limon sarısı bir elbiseyle trendi yakalayabilirsiniz. Mezuniyet gecenizde ışıltılı bir mücevherle tamamlayacağınız sarı elbisenizle, partinin en dikkat çekici kızı olabilirsiniz.

ÖNERİ:
Naomi Watts'ın birkaç ay önce Altın Küre töreninde giydiği limon sarısı elbiseyi hatırladınız mı? Gucci imzalı elbise, size de ilham verebilir.

Mezuniyet gecesinde siz de çiçek gibi açabilirsiniz! Birkaç sezondur trendler arasında olan floral desenler, mezuniyet gecesi için de biçilmiş kaftan. Tazelik hissi veren çiçek desenler, tam da yaşınıza göre. Öneri: Adil Işık'ın yeni sezon koleksiyonunda çiçekli elbiselerin farklı modellerini bulabilirsiniz.

TREND OUT

Mezuniyet geceniz için tercihinizi neon ve fosforlu renklerden yana kullanırsanız, eski moda görüneceğinize emin olabilirsiniz; benden söylemesi... Pudra ve tonları son yıllarda ne çok kullanıldı değil mi? Sıkılmak işten bile değil.
Mekana uygun giyinme kuralları dışında, elbisenizi seçerken gecenin konseptinin dışına çıkmamanız gerektiğini de unutmayın. Deli gibi dans etmenin, eğlencenin dibine vurmanın hakkınız olduğu bu gecede, rahatlık dikkat etmeniz gereken en önemli şey. Unutmayın, bu gece sizin.

TAZE TAZE


18 Nisan'da başlayan ve 3 Mayıs'a kadar devam edecek Vakko Merter Çadır Günleri'nde Vakko ürünleri özel fiyatlarla sunuluyor. Bu indirim günlerinde; giyimden aksesuvara, ayakkabıdan çantaya kadar yüzlerce ürün bulabilirsiniz.
Vakko Mare, deniz sezonu için rengarenk bir koleksiyon hazırlamış. 20'den fazla ünlü markanın mayo, bikini, kaftan, etek, elbise, tulum, çanta, şapka ve sandaletlerini bulabilirsiniz. Kısa bir süre için Vakko Zorlu'da satışta olacak koleksiyon, Mayıs'tan itibaren Bodrum Palmarina ve Çeşme Marina'da modaseverlerle buluşacak.
H&M'in, Türkiye'deki en büyük mağazası geçtiğimiz günlerde Bağdat Caddesi'nde açıldı. Bu mağaza, dünyanın en büyük 10 H&M'inden biri.
Kırmızı tabanlı ayakkabılarıyla tanınan Christian Louboutin, çok tercih edilen nude ayakkabılarına eklemeler yapmış. Yeni nude ayakkabılar, BergdorfGoodman. com'da satışta.
Poppy Delevingne, parfüm markası Jo Malone London'ın yüzü oldu. Delevingne, Jo Malone'u çok sevdiğini ve markayla çalıştığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA