Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Defileden iki gün önce su içmeyi bırakıyorum

İstanbul'a gelen Slovak model Michaela Kocianova, daha ince görünmek için defilelerden bir-iki gün önce su içmeyi bıraktığını söylüyor. Güzel model ayrıca, "Türk kadınları çok güzel ama erkekler için aynı şeyi söyleyemem" diyor

Slovak model Michaela Kocianova, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Fashionist fuarında podyuma çıktı. İkinci kez Türkiye'de bulunduğunu söyleyen 27 yaşındaki modelle konuştuk...
Sagaza defilesine çıktınız. Bir Türk markasıyla ilk kez mi çalışıyorsunuz? Evet ancak Türkiye'ye ilk gelişim değil. Bir derginin çekimi için İstanbul'a bir kez daha gelmiştim.
Türkiye'de en çok ne dikkatinizi çekti? Yemekler ve camiiler... Camiilerin yapısı büyüleyici. İstanbul'da çok kalmamama rağmen neredeyse her başımı çevirdiğimde böyle bir büyüyle karşılaşmak çok hoştu.
Sultanahmet'teki terör saldırısına rağmen İstanbul'a gelmekten vazgeçmediniz... Bence bu tip durumlardan kaçmak, saklanmak kötü bir tepki olurdu. Bugün İstanbul'da böyle bir durum olabilir, yarın Londra'da. Bu durum benim seyahatimi engellemez.
Türk insanları için neler söyleyebilirsiniz? Türkler, çok hoşgörülüler ve tatlılar. İnanılmaz derecede misafirperverler. İnsana kendini iyi hissettiriyorlar.
Modellik, hayalinizdeki iş miydi? Evet, hayalimdeki işti. Geziyorsun, öğreniyorsun, yeni insanlarla tanışıyorsun ve en önemlisi; modanın, sanatın içindesin. İşimi çok seviyorum, tempolu çalışmak da tam bana göre.

DİVA GİBİ OLMALISIN

Victoria's Secret defilelerinde yer aldınız. Bir Victoria's Secret meleği olmak nasıl hissettiriyor? Podyumda yürüdüğünüzde sonsuza kadar orada kalmak istiyorsunuz. Çünkü kendinizi prenses gibi hissediyorsunuz.
Victoria's Secret modelleri dönemin android modellerinden farklı. Daha cilveli, daha feminenler... Modelleri seçerken nelere dikkat ediyorlar? Önce bir ön seçim yapılıyor, sonra bir seçim daha. Elemelerden geçiyoruz. Kişiliğin ön planda olması gerekiyor. Kendine güvenen ve kendini belli eden kızlar tercih ediliyor. Azimli olmak gerekiyor. Bu da bir tercih nedeni. Bir de diva gibi olmalısın.
Peki sizce seksi kadın nasıldır? Biraz bronzlaşmış, ince, kalçaları ufak, kendine güvenen ve doğal kadın seksidir. Kıyafet de büyük etken. Bundan kastım; açık giyinmenin tersine daha sade, doğal giyinmek.
Türk kadın ve erkekleri nasıl görünüyor sizce? Türk kadınlarını oldukça güzel buldum. Ancak erkekler için aynı şeyi söyleyemem.
Güzellik ve stil kurallarınız neler? Benim için güzellik, doğallıktan geçiyor. Kendinden emin ve rahat olmak... Genellikle siyah, beyaz, gri tonlarda giyinirim. Düz ve rahat ayakkabılardan vazgeçemem. Çok hafif makyaj yaparım. Bir de vintage saat takıntım var. Basitliği, doğallığı seviyorum. Aslında minimalist biriyim.

GÜNDE İKİ KEZ SPOR YAPIYORUM

Formunuzu nasıl koruyorsunuz?
Günde iki kez spor yapıyorum. Yemek yemekten kaçınmak yerine, çok yediğim zamanlarda daha çok spor yapıyorum. Defilelerden önce daha sağlıklı besleniyorum. Çünkü cildimin daha güzel, daha parlak görünmesi gerekiyor. Hatta bir-iki gün önceden suyu bile kestiğim oluyor. Daha fit ve ince görünebilmek için... Spor beni mutlu ediyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA