Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Evlenmek için bir neden söyleyin

Hazır yeri gelmişken hazır böyle bir kadroyla aynı masaya düşmüşken sormaz mıyım? Sorarım! Arkadaşlarım Cengiz'le (Semercioğlu) Berna'nın düğünündeyiz. Önümde Boğaz manzarası, solumda Hıncalım, sağımda 'Bu kadar da fıstık olunmaz ki!' çektiğim, Vakko'da beğendiğim elbiseyi kapıp giymiş İclal Aydın. Başka? '2009 Barışma Yılı' çerçevesinde benimle de karşılıklı etekteki taşları döküp, barış imzalayan kırık kollu Ahmet Hakan, gündemden düşmeyen işadamı Ali Ağaoğlu ve kız arkadaşı, yıllarca Çapamarka'nın demirbaşlarından olup şimdilerde Ağaoğlu'nun sağ kolu şeklinde koşturan Rose Kar. Londra'daki 'Sofra'ların sahibi Hüseyin Özer ve güzeller güzeli Sema Öztürk...

ESKİ BEN "AŞK" DERDİ
Gelinle damat tebrik edildi, fotoğraflar çektirildi. İclal, Ahmet Hakan'ın sebzeli köftesini dilimledi, benim de ortaya konu atasım geldi.

"Dikkat, dikkat soruyorum! Bana herkes evlenmek için tek bir neden söyleyebilir mi?"
Benim nedenim hazır da, onlardan duymak istiyorum. Sağımdan başladık, işte cevaplar:
İclal: "Eski ben cevap olarak "Aşk" derdi, şimdiki ben "Bundan sonra evlenmem" diyor.
Ahmet: "Bir neden bulamıyorum vallahi."
Ali Ağaoğlu: "Nedenini bulsam evleneceğim zaten." (Bu erkekler iyice umudu kesmiş evlilikten, eyvaaah!)
Rose: "Çocuk!"
Hüseyin Özer: "Anneannemi çok severdim, onun gibi bir kadın olursa evlenirim."
Sema Öztürk: "Her sabah uyandığımda yanımda birinin olması için..." (Canımmm, romantik Sema)
Yan masadan konuya dahil olan
Acun Ilıcalı: "Doğru insan olduğuna inanırsan, evlenirsin ve huzur için..."
Hıncalım: "Bir neden için evleniyorsan evlenme!"
Hıncalım'ın cevabına kahkahayı basıyorum. İnsan boşuna Hıncal Uluç olmuyor değil mi? Her durumda tersten bakmayı ve gol atmayı nasıl beceriyor acaba? Evet! Belki de haklı evlenmek için bir nedene gerek olmamalıdır, aşıksındır ve sadece onunla olmak istiyorsundur. Nokta.
Ve fakat günümüzde bizim gibilerin evlenmek için nedenlere ihtiyacı var bence.
Kızın ya da katılın ama 'aşk' bunlardan en önemlisi değil maalesef.


BİR TEK SEN EKSİKSİN
Aşıksak aşkı yaşayabiliriz, başımızda bizi eve kapatan babamız yok, hava karardıktan sonra dışarı çıkmamız yasak değil, kendi evimiz, işimiz, gücümüz, paramız, arkadaşlarımız, her şeyimiz var. Yasaksızız, mecburiyetsiziz, hesap vermek zorunda değiliz, elalem ne derci hiç değiliz, sevgilimizle tatile de çıkabiliriz, aynı evde de yaşayabiliriz. Tam da burada çok sıkı bir nedene ihtiyaç duyuyor insan 'Evet' demek için. Nedir o nedir? Benimki, kesinlikle Yalın'ın şarkısındaki nedendir! 'Bir tek sen eksiksin' diyebilmektir. "Bir tek sen eksiksin, işim gücüm her şeyim tamam... Bir ev bir yuva iki de çocuğa yok ben sensiz karışamam" dedirtendir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA