Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Topağacı Şenlikleri'ne hoşgeldiniz

Bir mahalle altı ayda bu kadar değişir mi? Üşenmeyiniz ve bakınız: Topağacı. Sözüm ona Nişantaşı'nın en iyi yerlerinden birinde oturuyoruz. Sözüm ona İstanbul'un en nezih semtlerinden birinde ikamet ediyoruz. Yalan dolan! Şimdi ben, bir gaz geçen mayıs ayında Etiler'den Topağacı'na taşındım ya... Kapımın önünde 24 saat hizmet veren taksi durağı, karşım market, onun yanı tostçu, yan binamda barımız-kafemiz 'Mahalle', her binada bir arkadaşım oturuyor... Dedim; "Oh ne güzel, hem güvendeyim hem eğlencedeyim." Yalan dolan!

EV ALMA MAHALLE AL
İki aydır Topağacı ahalisi çıldırdı. Şimdi benim evim birinci katta, yani mahallede ne olursa evin içinde. İki aydır doğru düzgün uyku uyumuyorum, gündüzleri kurbağa gibi geziyorum. Bir gece adamın biri naralar atar, korkudan ışığı kapatır yorganın altına sinerim. Bir gece sokak kavgası çıkar, bir gece avaz avaz küfür eden adamlar sokağı esir alır. Bir gece köpekler susmaz, sabaha kadar ulurlar. Geçen gece erken yatmam lazım, ertesi gün klip çekimi var. Sen misin erken yatacak? Gecenin ikisinde dört genç tam kapımın önünde bir kavgaya tutuşsunlar, oradan hızlarını alamayıp sokakta park eden motorları devirsinler, sonra karşı apartmandan birileri cama çıkıp kafalarına yumurta atsın, olay iyice alevlensin, bu böyle bir saat devam etsin... İyi mi? Korkudan ve sinirden aklımı kaçırdım tabii. Polis çağırdım, polisler 10 dakikada geldiler. Komşular aşağı indi, sabaha kadar Topağacı'nda şenlik. Ooh oh suyundan da koy. Derken ertesi gece birileri daha kapıştı. Dün gece de üst katımdakiler birbirilerine girince ben yine sabahı sabah ettim. Benimkisi 'ev alma komşu al', hatta 'ev alma mahalle al' hesabı. Tabii merak etmeden duramıyorum dostum, bu mahallenin tadı niye kaçtı. Biri olduğu gibi Topağacı ahalisine büyü yapmış olamaz herhalde. Nerede güvenlik? Nerede polis? Nerede güler yüzlü ve temiz Şişli Belediyesi? Korkarım şeytan aldı götürdü.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA