Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yetenek sensin YÖK

Ben böyle bir yetenek görmedim. Hani şu 'Yetenek Sizsiniz'e YÖK görevlileri el ele verip katılırlarsa açık ara birinci çıkarlar. Her sınav bir olay, her uygulama bir bomba. Gençler perişan, gelecekler daha başlamadan bitik... İşte son YÖK hadisesi. Lise mezunlarına yapılan KPSS sınavında ehliyet krizi. KPSS sınavı nedir? Kamu Personeli Seçme Sınavı. İki milyon kişi katılıyor, az değil. Bu kez ne oluyor? Sınav belgesinde ehliyetlerin kimlik belgesi yerine geçeceği yazılmasına rağmen, ehliyetle sınava gelen adaylar kapı dışarı ediliyor. Habere göre Zeytinburnu Kazım Özalp İlköğretim Okulu'nda sınava ehliyetiyle gelen Murat A. gözetmenin "Sınava ehliyetle giremezsiniz" çıkışıyla, sınıftan atılıyor. O sinirle soru kitapçığını da yanına alıp bahçeye çıkan Murat A.'yı görenler ise soruların çalındığını zannederek kavga çıkarıyorlar. Bkz: Çorap söküğü misali hatalar... Şırnak'ta ise sınav sırasında elektrik kesilince öğrenciler sınava mum ışığında devam etmek zorunda kalıyorlar. Bazıları sınavdan ağlayarak çıkıyor.

NEREDE ADALET?
Ey YÖK! Nerede adalet! Elektriğin kesilmesi o gençlerin suçu mu? Mum ışığında girilen sınavdan kaç kişi başarılı bir sonuç alabilir? Bu sınav hemen iptal edilmeli. Şırnak'taki gençlere hakları verilmeli. Gelelim 'ehliyet' skandalına... İddialar doğruysa, bunun adı gerçekten 'skandal'. Sen hem "Sınava sürücü belgesiyle girilebilir" diyeceksin, hem de sürücü belgesiyle gelen adayları sınava almayacaksın. Bu nasıl iş? Yok böyle bir iş. Yok böyle bir sınav.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA