Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

'Masal Müfettişi'

Sevgili arkadaşım, 10 parmağında 15 marifet Derya Şensoy, haftalardır koşturuyordu. 1885 Ses Sahnesi'nde Ortaoyuncular'ın yeni oyunu 'Masal Müfettişi'nin dekorunu ve kostümlerini hazırlıyordu.
Ablası Ferhan Şensoy'un da ilk oyunu olacaktı bu. Yani Ferhan'ın oyunculuktaki, daha da önemlisi tiyatrodaki ilk sınavı. 'Masal Müfettişi' kara mizah.
Tam Ferhan Şensoy'un kalemi. Tam onun ayarı, kafası, eleştiri dünyası...
Gala tantanası geçtikten sonra İstiklal Caddesi'ndeki Halep Pasajı'nın içindeki Ses 1885 Sahnesi'nde izlemeye gittik 'Masal Müfettişi'ni.
Ses 1885 sahnesi müthiş bir yer.
Bayılıyorum. Sanat kokuyor, nostalji kokuyor.

GİDERSENİ Z İYİ EDERSİNİZ!
'Masal Müfettişi'ne gelince... Baba Ferhan Şensoy bir kere daha yapacağını yapıyor. Eleştiriye elini korkak alıştırmıyor; kendi tabiriyle 'ileri demokratik güldürü'nün kralını yapıyor.
Abla Ferhan Şensoy ise ilk oyununda soyadını aslanlar gibi taşıyor.
Derya da dekor ve kostümlerde tüm yeteneğini ortaya koyuyor.
Masallarımızın bile müfettişi olduğu bu dönemde; oyunu izlemek isterseniz cuma-cumartesi ve pazar günleri saat 20.00'de, Ses 1885 sahnesine gidebilirsiniz.
Giderseniz, şüphesiz iyi edersiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA