Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Aaa bu köpek benim değil!

Miş... İnsan köpeğini tanımaz mı? Tanımaz- mışşşş.
Geçen hafta sonu Levent'te 1.5-2 yaşında bir Golden bulduk. Sarı tüyleri, gülen yüzüyle şahane bir köpek.
Terk edilmiş... Evden kaçmış... Barınaktan alınıp sokağa salınmış.... Artık tam hikayesini bilemiyoruz. Hava yağmurlu, hava soğuk; 'Bu köpek sokakta ne yapar?' dedik aldık.

AĞLIYOR DA AĞLIYOR
Veterinere götürdüm onu. İlk bakımlarını yaptırdım, veterinerle beraber yıkadık. Öyle pamuk oldu ki... Hemen Instagram ve Twitter'dan oğlumuzun fotoğraflarını paylaştık, ofisin numarasını verdik. Belki evden kaçmıştır, sahibi arıyordur, belki de sahiplenmek isteyen çıkar diye.
Fotoğrafların altı reklam yerine döndü yine. Biz dışarıda kalmış, korkmuş köpeğe yuva arıyoruz; onlar utanmadan, sıkılmadan, 'Yahu ben ne yapıyorum, ayıp be' demeden kırlentlerini, çantalarını, makyaj malzemelerini tanıtıyor.
Ertesi gün ofise telefon geldi, genç bir kadın; "Bu Marco!!!" diyor. Dedik, "Buyrun gelin."
Geldi, ağlıyor, "Marcooooom" diye köpeğe sarılıyor. Köpek pek heyecanlı davranmayınca; "Bak küsmüş bana görüyor musun?" diyerek bize bakıyor. Fotoğraflarını çıkarıyor, bir ay önce bastırdıkları kayıp ilanını gösteriyor. Ağlıyor da ağlıyor.
Sonunda aldı köpeğini gitti. Biz de sevenleri kavuşturduk diye sevindik.
Akşama "Bu köpek benim değil, bahçeyi tanımadı, geri getiriyorum" diye bir telefon.
Ya sen zaten geri getir. İnsan köpeğini tanımaz mı? Ne kafası yaşıyorsun be kadın! Amacın ne?
Sonra bizim Ömür'ü (Gedik) aradım; sağ olsun konu hayvanlar oldu mu, Ömür müthiş atak, becerikli ve çözümcü. Ömür bana öyle hikayeler anlattı ki... Valla ben bu insanlarla aynı havayı soluduğum için utanıyorum.

CAN PAKSOY YETİŞTİ
Köpek kokuyor diye ormana atanlar mı, sevgilisi istemedi diye sokakta bırakanlar mı, havladı diye dövenler mi, tekmeleyenler mi, tuvaleti gelmesin diye susuz bırakanlar mı...
Bak hâlâ aklıma geldikçe kadının saçlarını yolmak istiyorum; "Aaa bu köpek benim değilmiş." Zaten kimse senin olmasın be kardeşim.
Neyse, şimdilik imdadımıza köpeklerin dostu, abisi, harika insan Can Paksoy yetişti.
"Getirin çiftliğe, ev bulana kadar biz misafir ederiz" dedi. Haçiko'nun sitesinde ve benim Instagram'ımda tatlı oğlumuzun ilanı var. Gerçekten sahiplenmek isteyen olursa, lütfen bize verdiğimiz numaralardan ulaşsınlar.
Zalimlerin, vicdansızların cirit attığı bu dünyada iyi kalpli, vicdanlı, sevgi dolu insanlar da var, biliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA