Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çocukların okuması gereken kitaplar

İşte bu kitaplara bayıldım... Okuyan Us Yayınevi, 'Okuyan Koala' adında çocuk kitapları çıkarmaya başlamış. Birkaçı elime geçti; değil çocuklar, yetişkinler için bile mükemmel kitaplar bunlar. Efendim, kitapların en önemli özelliği; Amerikan Psikoloji Derneği APA'dan onaylı olması. Mesela 4-8 yaşa hitap eden 'Duygularıyla Arkadaş Olan Çocuk' kitabı; duyguları tanımayı, onları karşılamayı ve nereden geldiklerini anlamayı öğretiyor. 'Basketbol:1 Problem: O' (8-12 yaş) kitabı ise; hem sporu sevdiriyor, hem de çocuklara spor üzerinden nasıl kendi koçluklarını yapabilecekleri, stresin ne olduğu ve bununla nasıl baş edecekleri anlatılıyor.
'Kaybedince Kızan Sally'de (4-8 yaş); kazanmak ve kaybetmek üzerine anlatılan hikaye ile, iyi bir kaybeden ve iyi bir kazanan nasıl olur, onu gösteriyorlar çocuklara. Bize de gösterseler keşke, sevabına canım sevabına...
Daha bir sürü kitap var... Hepsi resimli, basit ve eğlenceli bir dille anlatılmış. Ve tüm kitaplar çocukları geleceğe hazırlamak, psikolojilerini olumlu yönde etkilemek, onları güçlü bireyler yapmak adına hazırlanmış. Lütfen çocuğunuza alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA