Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yemeklerde rengarenk gündem: Unicorn trendi

Daha, hep daha, daima daha... Sosyal medya âleminin en dayanamadığı şey tekdüzelik.
Heves dediğin üç günlük; hemen yerine yenileri, daha farklıları, dikkat çekenleri geliyor. Yemek fotoğrafları ve videoları yıllardır git gide arttı. Önce sıradan yemekler yapıldı; sonra sağlıklı beslenme, vegan kaseleri, şekersiz tatlılar geldi... Aynı anda kolay pişirilen iştah açıcı makarnalar, tostlar, dürümler nam saldı. amacı trend yaratmak değilmiş Son dönemin modası ise unicorn yemekler...
Yani şekerler ve gıda boyalarıyla, sebzeleri renk renk boyayıp adeta bir tablo gibi süslemek. Mavi, pembe, mor, sarı ve su yeşili gibi pastel renkler konunun temel taşları...
Akımı başlatan ise; 27 yaşındaki Miamili sağlık ve iyi yaşam blogger'ı, yemek stilisti Adeline Waugh.
(Instagram sayfası: vibrantandpure) Kendisi "Valla amacım bir trend yaratmak değildi. Sadece paylaştığım fotoğrafların daha güzel görünmesini istedim" diyor. Waugh fotoğrafları paylaştıkça takipçi sayısı artmış. Sonra bu büyülü, rüya gibi, masal gibi, gökkuşağı yemeklere unicorn food adını yakıştırmışlar.
Unicorn'un Türkçesi; tek boynuzlu at.
İş bir yılda öyle büyümüş ki, son olarak dünya çapındaki kahve zinciri Starbucks, sadece beş günlüğüne unicorn frappuccino çıkarmış. Tabii kapılarda kuyruklar olmuş. Ama bu işin, 27 yaşındaki öncüsü Adeline Waugh'a bir faydası olmamış maalesef.
Şimdi girin Google'a; türlü türlü unicorn yemek tarifi mi istersiniz, 'Bana favori unicorn yemeğini söyle, sana kaç yaşında olduğunu söyleyeyim' testleri mi, yoksa 'Evde unicorn yemek yapma formülleri' mi, hadiseye karşı çıkanları mı... Ortalık yıkılıyor yani. O zaman biz de geri kalmayalım, değil mi efendim... Yemeğimizin sağlıklı, glütensiz, vegan olması kesmedi, rengine de taktık çok şükür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA