Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hadi gel, beraber terleyelim!

Sosyal medyanın yeni olayı beraber spor yapmak... Artık 'Tek başıma yürüyemiyorum, birinin beni motive etmesi lazım' gibi bahaneler çaptan düştü. Sweaters adında ücretsiz bir akıllı telefon uygulaması var. Kurucuları; spora meraklı genç girişimciler Elif Boyner ve Melis Abacıoğlu Sezer.
Uygulamayı telefonuna indirip profilini oluşturuyorsun, sonra gelsin spor dünyası. Bulunduğun konumun yakınında kimler var, hangi sporu yapıyorlar, yürüyüşe çıkacak birileri var mı, bisiklete binecek arkadaşlar hazır mı; hepsini görüyorsun. İstediğin spora göre 'Hadi'leyip karşındakileri spora davet ediyorsun.
Sonra giy spor ayakkabını, taytını, tişörtünü; at kendini sokağa. Hem spor yap, hem de yeni arkadaşlar edin. Güzel kafa, sevdim... Biraz da açılan etkinliklere göz attım. Misal; bu aralar en favorisi Ramazan koşuları. İftardan sonra yürüyüşe çıkanlar parmak kaldırsın!
Sonra anneler için Bebek sahilinde bebekli yürüyüşler yapılıyor, pek tatlı... Bebeğini, çocuğunu kapan gelsin. Başka neler gördüm: Büyükçekmece sahili 7 km. pazar koşusu, Silivri'de masa tenisi, Alaçatı'da kite, Sapanca ultra maratonu, Şile Ağva'da kamp, beyaz yakalılar için yürüyüş, yüzme vesaire vesaire...
Bakalım, bu pek beğendiğim 'Gel beraber terleyelim, arkadaş olalım' fikri bizim topraklarda nasıl vücut bulacak... Biraz daha kullanıp gelişmeleri aktarırım. Sporu bahane edip kızlara yazmaya çalışan cin fikirli abileri de fena yaparım, ona göre!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA