Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Alın size umut: Evrencan Gündüz

Umut dediğin, ellerinden şak diye kayıp gidebilen bi'şey. Bir geliyor, bir gidiyor fırlama. Geldi mi de yaşatıyor beş kaplan gücünde.
Tamam! Kabul! Umutsuz olmuyor; insan umudunu kaybetti mi ışığını, yaşam sevincini, coşkusunu kaybediyor.
Öyle sabah öf çekerek uyanmalar, arkadaşlarla iki laf ettikten sonra yapılan 'ne olacak böyle' konuşmaları, hep bir yere hasret hissetmeler ama orayı da bilememeler falan.

MEKAN TIKLIM TIKLIM
Radyoyu açıyorsun çoğunu dinleyesin gelmiyor, gazeteleri eline alıyorsun 'Aman beee', televizyon desen güler misin ağlar mısın?
Damardan yeni kanlar almak istiyor insan, yeni nefesler, farklı şeyler, güzel şeyler, iyi şeyler, 'Ohh be' çektirecek şeyler.
Yaz başından beri duyuyorum Evrencan Gündüz'ü. Tatlı babası Asımcan Gündüz'ün oğluymuş, Gümüşlük'te sahne aldığında tıklım tıklım doluyormuş, kıyametler kopuyormuş.
Salı akşamı duydum ki Gümüşlük sahilindeki Batı Bar'da çıkıyormuş. Kalktım gittim. İyi ki de gittim.
İğne atsan düşmez yere, öyle bir kalabalık. Herkes 21 yaşındaki Evrencan'ı bekliyor.
Evrencan gitarıyla sahneye çıkıyor. Öyle sisler, bulutlar, ışıklar, led ekranlar, havalı girişler eşliğinde değil; evde otururken gitarını eline alıvermiş de şarkı söyleyecekmiş gibi.
İlk şarkıda yerimden kalkıyor sahneye doğru yürümeye çalışıyorum. Müthiş bir vokal Evrencan. Aranan kan, hatta aramayı aklımıza bile getiremeyeceğimiz kan. Türkü de söylüyor, pop da, soul da, caz da, rock da ama hepsi onun eşsiz tarzında.
Yerli yabancı söylediği her şarkıya bi'şey yapıyor Evrencan. Büyülüyor, alıyor, bambaşka bir dünyadan söylüyor sanki. Samimi, kimse gibi değil kendi gibi, müziğe aşık besbelli ve çok tatlı.


Evrencan Gündüz

ÖZEL BİR YETENEK
Günde beş öğün 'Sen söyle biz dinleyelim' diyesiniz gelir, o derece.
Eve gelince YouTube'a girip videolarını izliyorum. 8 Mart'ta yayınladığı Jehan Barbur'la seslendirdikleri 'In A Manner Of Speaking' öyle güzel ki... Şöyle de bir not yazmış videonun altına:
'Bu harika kadınla, belki de yaşayabileceğimiz en özel anlardan biri, onunla paylaştığımız en yüce duygulardır. Sevgidir onun ismi. Her erkek sevmeyi bir kadından öğrenir ve bu dünyada erkeğin ihtiyacı olan ilk şefkati de bir kadın ona vermiştir. Kadınların değerinin bilindiği bir evren umuduyla. Kadınlar Gününüz kutlu olsun.'
İşte böyle güzel bir insan ve özel bir yetenek Evrencan. Dinleyene anında umut aşılıyor. Geleceğe, gençlere, müziğe, bu topraklara ait umut.
Onun adını daha sık duyacağımıza eminim. Konserine denk gelirseniz sakın kaçırmayın, o zamana kadar da You- Tube'dan videolarını izleyip hastası olun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA