Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Gerçek hayatlar snapchat'te

Geçtiğimiz aylarda sizlere 'SnapChat uygulaması hızla popüler olacak' demiştim. Dediğim oldu. Sahte hayatların bol filtreli dünyalarına açılan penceresi olan Instagram, hâlâ vazgeçilmezimiz. Ama orada herkesin yüzü, bebek poposu gibi pürüzsüz. Herkes en az 1.80 boyunda, beller kopacak kadar ince, kalçalar daraltılmış... Herkes zengin, herkes jetiyle yolculuk yapıyor... İşte böyle ucu açık, dipsiz bir kuyuya dönüştü Instagram.
SnapChat'de ise durum tam tersi. Instagram ne kadar yalansa, SnapChat bir o kadar gerçek. Yaşadığınız anı paylaştığınız için gün içinde kiminle nerede neler yaptığınız yüzde 100 gerçeği yansıtıyor ve yayınladıklarınız, 24 saat sonra siliniyor. Uygulamanın içindeki bazı filtreler de çok eğlenceli. Şirin bir köpek oluverdiğiniz gibi kediye dönüşüp patinizle tırmık atabiliyorsunuz. Yüzünüzü olabilecek en çirkin hale getirip hem kendinizle eğleniyorsunuz, hem de takipçilerinizi eğlendiriyorsunuz. SnapChat ekibinin kırmızı halılardan ya da dünya moda haftalarından çektiği ve tüm kullanıcılara açık olan görüntüleriyle, hiçbir yerde göremeyeceğiniz anlara şahit olabiliyorsunuz. Dünyanın en güzel kadınlarından Gigi Hadid ve Rosie Huntington- Whiteley; keyifle takip ettiklerimin başında geliyor. Ve SnapChat çığ gibi büyüyor. Ben bile günde en fazla dört ya da beş Instagram paylaşımı yaparken, Snap- Chat'de sayısız paylaşımda bulunabiliyorum. Şimdilik tek sıkıntı; videonun da, fotonun da çekim süresinin en fazla 10 saniye olması.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA