Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Albüm yerine bebek geldi!

Yıllardır deli gibi Rihanna'dan albüm beklerken o bize sürpriz bir hamilelik haberiyle geldi! Sevgilisi A$ap Rocky ile bu haberi çok hoş karelerle duyurdular. Bütün hafta tüm sosyal medyanın gündemi bu oldu. Tabii böyle önemli bir anı duyururken giydikleri de en az hamileliği kadar önemliydi. Rocky'nin giydiği Carhartt marka mavi kot ceket ile Rihanna'nın giydiği Chanel markasının 1996 senesi koleksiyonundan vintage pembe mont bebeğin cinsiyeti konusunda kafaları karıştırdı. Bana kalırsa ya belli değil ya da açıklamak için erken diyorlar. Rihanna ve Rocky bu duyuruyu yaptıktan sonra az bulunan vintage montun stokları, satıldığı mağazalarda tükenmiş.



Rihanna'nın karnındaki incili vintage Christian Lacroix imzalı aksesuar, Anna Vintour'un 1998 yılında Vogue'daki ilk kapağını akıllara getirdi. Vetements marka kot pantolonu da paçalarının uzunluğu dışında kombinle güzel bir uyum yakalamış. Pantolonun üzerine taktığı kemerin markası da montu gibi Chanel. Öne çıkan tüm parçaların hikayesi ayrı ayrı incelendiğinde hepsi çok hoş anlamlara göndermeler yapıyor. Fotoğraflar internette yayınlanmaya başladıktan 1 saat içinde arama motorlarında pembe mont arayanların sayısı yüzde 200, yırtık jean yüzde 75, inci kolye yüzde 80 artmış. Bu ikonik ana eşlik eden ikonik kombininin toplam fiyatı 807 bin 390 TL. E Rihanna gibi bir divaya da böylesi yakışırdı.



LÜKS VE RAFİNE İMAJINA YAKIŞMIYOR
Geçtiğimiz hafta sanki sözleşmişler gibi Gülşen ve Hülya Avşar sahnelerinde Brandon Maxwell imzalı elbisenin benzerini giydiler. Elbisenin modeli çok bilindik zira Hailey Bieber'ın Brandon Maxwell imzalı elbiseyle verdiği pozlar günlerce konuşulmuştu. Her sezon trend kesimler bellidir ve bu modellerden referans alınarak yeni modeller tasarlanır. Orijinal tasarıma birebir benzemesin diye de farklı dokulu kumaşlar ve renkler kullanılır. Sahnede ne giydiğine son derece dikkat eden Gülşen'e neredeyse birebir aynısı denilecek kopya bir elbise tercih etmesi yakışmadı. Daha yeni kurulmuş, rüştünü ispat etmemiş markalardan giyinmesi yarattığı rafine ve lüks Gülşen imajıyla örtüşmüyor.
Hülya Avşar da benzer kalıbın eteklerde püskül eklemeli bir versiyonunu giymiş. Üzerinde farklı dokunuşlar denendiği için en azından Gülşen'de olduğu gibi birebir kopya denilemiyor.



SEZONUN TRENDİ: PEMBE MONTLAR
Rihanna'nın pembe montlu hamilelik haberinden hemen sonra Jennifer Lopez de pembe oversize montuyla yeni çıkacak olan 'Marry Me' filminin tanıtımı için The New York Times gazetesi ile kamera karşısına geçti. Pembe sırf bu sezonun değil önümüzdeki sezonun da hit rengi olacak demiştim. Tarzlarıyla kitleleri en fazla etkisi altına alan 2 ünlü kadının benzer seçimlerinden sonra eminim modaya gönül veren kerkes bütçesine uygun bir pembe montun peşine düşmüştür bile.



GÖZLÜĞÜ GÜNDEM OLDU
Kenzo defilesinde Pharrell Williams'ın taktığı gözlük sosyal medyada gündem oldu. Defilede kendisine ilginç gözlüğü hakkında soru soruluyor. O da yakında Tiffany and Co. ile bir ortaklık geleceğine işaret ediyor ama fazla detay vermiyor. Sonrasında Tiffany and Co. Williams'ı kendi Instagram'ında gözlüğü ile paylaşınca olay beklenmedik bir yöne sapıyor. Çünkü mücevher dünyasına merakı ve bilgisi olan takipçiler, gözlüğün 17. yüzyıl Hindistan antikası Mughal Era gözlüklerine olan benzerliği ortaya çıkarıyor. Yaratıcılığın can çekiştiği günümüzde bir tasarımdan ilham alınması ya da benzerinin yapılması sıkça rastladığımız bir durum. İşi bozan nereden referans alındığının belirtilmemiş olması. Bu marka da işin gerçeğini belirtmiş olsaydı bu kadar kıyamet kopmazdı. Hatta işin içine Vanity Fair ve Vogue dergilerinde çalışan mücevher uzmanı Annabel Davidson da girdi. Bu benzerlik sonrası kendi sayfasında alaycı bir paylaşım yaptı. İkonik ve dev bir markanın böylesi benzerliği bilememesi imkansız. Sosyal medya bu kadar güçlüyken bu topa girmiş olması da enteresan. Bakalım neler olacak? Bunca eleştiriden sonra bu modeli satışa çıkaracaklar mı çok merak ediyorum.



İLERLEME SEMBOLÜ PİJAMALI MINNIE MOUSE
Disneyland Paris'in 30. yıl kutlamasının şerefine Stella McCartney'in tasarladığı yeni Minnie Mouse kostümü hayal kırıklığı yarattı. Minnie'nin ikonik puantiyeli kırmızı elbisesi gitti yerine mavi bir takım geldi. Topuklu ayakkabıları da yerini düz tabanlara bıraktı. McCartney tasarımı için "Onun imzası olan puantiyelere bu yeni yaklaşım, Minnie Mouse'u yeni nesil için bir ilerleme sembolü yapıyor" dedi. Minnie'nin Disneyland Paris'teki yeni görünümü mart ayında Kadın Ayı onuruna sunulması planlanıyor. Bana göre tasarım pijamayı anımsatıyor. Neyse ki bu ay bitince Minnie eski görüntüsüne dönecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA