Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Teoman ve 'AK Parti'nin işine yaramıyor mu?' çelişkisi

12 Eylül darbesi olduğunda yedi yaşındaydım... O döneme dair Kenan Evren'in meydanlarda attığı nutuklar, babamın evde kitapları yakması dışında pek fazla bir şey hatırlamıyorum. Ha, bir de Evren'i sevdiğimi hatırlıyorum, hatta askerliği bırakmasına üzülmüştüm! Çocukluk işte! Sonradan öğrendik; Erdal Eren'in 18 yaşından küçükken idam edildiğini, diğer idamları ve cezaevlerindeki işkenceleri... NTV'de Banu Güven'in konuğu olan Teoman, 12 Eylül'e dair bir başka acı gerçeği daha yüzümüze vurdu. Teoman, 2006'da Abbas Güçlü'nün Muğla Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği 'Genç Bakış' programına konuk olan Kenan Evren'in, "12 Eylül darbesinden dolayı hiç pişmanlık duymuyorum. Eğer yeniden Genelkurmay Başkanı olsam ve o şartlar yaşansa yine müdahaleden çekinmezdim" demesini ayakta alkışlayan üniversiteli gençlerin var olduğunu hatırlattı bizlere... Hadi küçükken bizim beynimiz yıkanmıştı. Peki, şimdiki gençlerin Kenan Evren tutkusunu nasıl açıklayacağız?

BENİM ANNEM DARBECİ
Teoman'ın asıl çarpıcı açıklaması ise "Eğer mert ve dürüstsen bir konuda karşı tarafı ikna edersin diye düşünmüşümdür hep ama meğer en altlarda ne büyük sorunlar varmış. Ben en yakın arkadaşlarımla aynı konuyu konuşamıyorum" sözlerinden sonra geldi. Güven, "Hangi konuyu konuşamıyorsun?" diye sorunca Teoman, "Ergenekon'u. Arkadaşlarım arasında 'Peki, bu AK Parti'nin işine yaramıyor mu?' diyen var. Biz AK Parti'nin işine yarayıp yaramadığına göre mi karar vereceğiz her şeye" yanıtını verdi ve ekledi: "Aileler içinde de bu ayrım var. Mesela annem ve teyzem darbeci, ben değilim." Yüreğine, ağzına sağlık Teoman. En temel çelişkimiz bu kadar güzel mi özetlenir. Ben de yaşıyorum bu sorunu, eminim siz de! En basit şekilde "Darbeler olmasın. Asker ya da bürokrat hiç fark etmez. Kim bu ülkeyi karıştırmak istediyse yargılansın" dediğinizde solcu, ilerici görüşlere sahip olduğunu düşündüğünüz insanlar bile 'Peki, bu AK Parti'nin işine yaramıyor mu?' diyor. Durum o kadar vahim ki. Ben 'Bu Kalp Seni Unutur mu' dizisi için "İşkenceleri ekrana getiriyor, güzel ama bu AK Parti'nin işine yarıyor. AK Parti, 12 Eylül'ü yapanları yargılama ayağına, orduyu pasifize etmek istiyor" diyene bile rastladım. Hakikaten çelişkiler yumağıyız. "Yine darbe yaparım" diyen Evren ayakta alkışlanıyor, 12 Eylül'ün mimarları yargılanmak isteniyor ama buna şimdi en çok karşı çıkanlar darbenin silindir gibi ezip geçtiği eski solcular. Ne diyordu büyük usta Nazım Hikmet 'Dünyanın En Tuhaf Mahluku' şiirinde: "Kabahat senin-demeğe de dilim varmıyor ama-kabahatin çoğu senin, canım kardeşim!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA