Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tivibu Korsan DVD sektörünü bitirir

3G ihalesinden sonra GSM operatörlerinin internette atağa kalkmasına TTNET'in karşılık vermesi gerekiyordu, o da Tivibu projesi oldu... Tivibu'nun, TV yayınlarında canlı yayını durdurma ve aynı noktadan izlemeye devam etme özellikleri, seçilen programların yayınlandığı günden itibaren bir hafta boyunca izlenebilmesi, TV izleyicisini yavaş yavaş TTNET'e taşıyacak gibi gözüküyor. Nisan ayı sonuna kadar Tivibu Standart Plus Paket üyeliğinin ayda 1 lira olması da akıllıca bir tercih. Evde interneti olan herkes 1 liraya bu hizmeti dener diye düşünüyorum.

İNTERNET HIZI NASIL?
Tivibu'ya dair kafamdaki en büyük soru işareti; TV yayınının internetteki hızıyla ilgiliydi. İnternetteki TV yayınında görüntü genelde çamur gibi olur, ekran donar, görüntüler çok yavaş ekrana yansırdı. Bu sorunların hiçbirinin olmaması bence Tivibu'nun en büyük artısı. Tabii, her yeni projede olduğu gibi Tivibu'nun da eksik yönleri var. Bir kere 61 kanal çok az. Belgesel ve çocuk kanalları eksik gibi. Ayrıca Tivibu'nun film arşivi de bahsedildiği gibi geniş değil. Film sayısı az ve çoğu da defalarca izlenmiş yapıtlar. Bu eksikleri Tivibu yetkilileri de yakından takip ediyordur. Zaten ileride devreye girecek IP TV ile sinema filmlerinde atağa kalkacaklarını belirtiyorlar.

FİLM ARŞİVİ GENİŞLERSE
Eğer kanal sayısı artar ve film arşivleri genişlerse TTNET'in mevcut 5,9 milyon üyesini artıracak gibi gözüküyor. Benim asıl merak ettiğim ise Tivibu'daki 'Kirala İzle' hizmetinin Korsan DVD sektörüne indireceği darbe. 'Kirala İzle'de film izleme ücreti lansman kampanyası süresince 50 kuruş ile 3 lira arasında değişiyor. Eğer bu hizmet lansman kampanyasından sonra da makul bir fiyatta tutulursa, Korsan DVD sektörü büyük bir darbe alır. Bu noktada da yapılacak en önemli hareket ise yine film arşivinin acilen vizyondan yeni çıkmış filmlerle genişletilmesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA