Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

13 milyon engelli var ama TV programları yok

Geliri, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) bakılan engelli çocuklara bağışlanan 'Esirgemeden' adlı albümün tanıtım gecesine katılamadım. Ancak basında çıkan haberlere bakıyorum da muhteşem bir gece olmuş. Türkiye'nin en başarılı, en popüler yıldızları yardım için sahneye çıkmış. Gecenin en anlamlı mesajı da Nilüfer'le sahneye çıkan görme engelli Sevda Bozbay'dan gelmiş: "Engelliler toplumda estetiği bozuyor gibi algılanıyor. İşte karşınızdayım. Hiç estetiği bozmuş muyum?" Bir diğer müthiş açıklama ise bedensel engelli Yıldız Sunar Aktürk'ten gelmiş. Emel Sayın'ın "Yıldız'la, eşit şartlar verildiğinde birlikte neler yapabileceğimizi gösterdik" sözüne Aktürk şu eklemeyi yapmış: "Biz engelli değiliz, engelleniyoruz. Engelleri aşıp üniversite okudum ama hâlâ işsizim."

KONSER YETERLİ DEĞİL
Keşke bu muhteşem konser ve açıklamalar canlı yayınlansaydı, TİM'in salonu yine dolardı. O muhteşem kadroyu, o davetliler yine kaçırmazdı. Keşke Kanaltürk töreni, bittikten sonra gece 00.15'te yayınlamasaydı. Aslında sadece Kanaltürk değil, büyük kanalların birkaçı ortak yayın yapsaydı. Hatta bu ortak yayın, canlı yayında toplanan bağışlarla daha da anlamlı bir hale gelirdi. Yanlış anlaşılmasın Kanaltürk'ü suçlamıyorum. Onlar zaten törenin ana sponsorlarından biriydi. Benim altını çizmek istediğim bu törenin daha geniş kitleler tarafından izlenmesiyle ilgili. Bu tür dev organizasyonlarda hedef daha büyük olmalı. Taraf gazetesinden Telesiyej'in yazdığı gibi amaç sadece engellilerin yararına konser vermek ya da albüm yapmak olmamalı. Amaç toplumu bilinçlendirmek, engellilere karşı oluşan yanlış algıları ortadan kaldırmak olmalı. Çünkü Aktürk'ün de dediği gibi; "Onlar engelli değil, engelleniyorlar." Toplumu bilinçlendirmenin en kestirme yolu da engellilere dair TV programları yapmaktan geçer. Yanlış hatırlamıyorsam, şu anda bu tür bir program ekranlarda yok. En son TV8'de 'Cesur Yürek' adlı program vardı ama o da yayından kalktı. Türkiye'de yaklaşık 13 milyon engelli yaşıyor, 100 küsur kanalımız var ama engellilerin sorunlarını anlatan tek bir program yok!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA