Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu filmler kaçmaz

E-mail'imin ek dosyası İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan Ayşe Bulutgil'in gönderdiği, 29. İstanbul Film Festivali'ne dair haber e-mail'leriyle doldu taştı. Ayşe sende nasıl bir enerji var doğrusu çok merak ediyorum. İKSV farkı bu işte! Her şeyi mükemmel hazırlamak genlerine işlemiş... Tıpkı bu yılki festival programında olduğu gibi... 3-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivalde sinemaseverleri yine etkileyici yapımlar bekliyor... İşte benim "Mutlaka izleyin" dediğim 10 yapım:
Amerika: Cherien Dabis'e Cannes'da FIPRESCI ödülü kazandıran film, Batı Şeria'dan Illinois'e göç eden genç bir kadının öyküsünü konu alıyor.
Köpek Dişi: Cannes'da 'Belirli Bir Bakış Bölümü'nde 'En İyi Film' ödülünü kazanan film, üç genç kardeşin anne babalarıyla, sanki paralel bir evrende, farkında olmadıkları bir tutsaklıkta yaşadıkları evde geçiyor.
Öfke: New York'taki bir modaevinin çalışanlarının özel hayatları bir haftalık zaman dilimi içerisinde perdeye taşınıyor... Sally Potter'in yönettiği, her şeyi bir öğrencinin kamerasından izleyeceğiniz filmin sürprizi ise Jude Law'ın bir kadın mankeni canlandırması.
Hücre 211: 8 dalda Goya ödülü kazanan film, gardiyanken mahkûm durumuna düşen bir adamın maceralarını anlatıyor.
Çöküş: Chris Smith imzalı bu etkileyici belgeselde, ABD ekonomisini çökerten mortgage krizini önceden tahmin eden Michael Rupert, petrol rezervleri tükenince yaşanacak büyük bunalımı anlatıyor.
Kansız: Texas'lı bar sahibi ve kendisini aldattığından şüphe ettiği karısının öyküsü... Sinemanın yaşayan efsaneleri Coen Kardeşler'in ilk filmi...
Aldatan Kadın: İngiliz Yeni Dalga'sının ilk örnekleri arasında gösterilen film, sosyetik bir fahişeye aşık olan işçi sınıfından gelme yazar Joseph Losey'in öyküsünü konu alıyor.
Elveda: Oscar adayı 'Ateşkes'i sevenler, bu filmi kaçırmasın! Christian Carion'un yönettiği, Soguk Savaş döneminde geçen bu casus filminin sürprizi ise Emir Kusturica'yı oyuncu olarak izleyecek olmamız.
Neil Young'ın Bavulundan Şarkılar: Belgesel, öncelikle Kanadalı folk ve rock efsanesi Neil Young hayranlarına sesleniyor. Young'ın hayat hikayesi tahmin edeceğiniz gibi sıra dışı!
Uzay Turistleri: Bu yıl Sundance'de ödül kazanan belgesel, dünyanın ilk uzay turisti Anousheh Ansari'nin 20 milyon dolar ödeyerek çıktığı uzay yolculuğunu konu alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA