Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kadınların tacizden kurtulması için erkekleri emzirmesi...

İslam dünyasının en itibarlı eğitim kurumlarından Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi'nin Hadis Bölümü Başkanı Prof. İzzet Atiya, "Kadınlar, aynı işyerindeki erkekleri emzirirse, akrabaya dönüşür, tacize uğramaktan kurtulur" fetvası verdi. Bu şaşırtıcı fetva, İslam dünyasında tartışma yarattı... El-Ezher Üniversitesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise; Prof. Dr. Atiya'nın fetvasının İslam'ı küçük düşürücü nitelikte olduğu kaydedilerek şöyle denildi: "İslam dinine göre emzirmek, doğum sonrası belli bir süreyi kapsar, sadece çocuğun annesi değil çocuğun bakıcısı için de bu kısa süre geçerlidir..." maNga'nın başarısından sonra dün bizim serviste en çok konuşulan ikinci haberi okudunuz... Neyse ki üniversite yönetimi Atiya'nın saçmaladığını açıklamakta gecikmemiş... Eğer böyle bir açıklama yapmasalardı, herhalde başka dinlere mensup erkekler topluca din değiştirirdi... Zira Atiya'nın fetvası, tacizi önlemekten çok ofis ortamında ilişki patlaması yaşatacak cinstendi... Öyle değil mi? İşyerindeki kız arkadaşınızın kucağına yatıp, meme emdiğinizi düşünün!

HÜRRİYET HATA MI YAPTI?
Her neyse bu kadar geyik yeter. Ben haberin en komik kısmına geleyim. Bu haber önceki gün Hürriyet gazetesinde yayınlandı... İmzasızdı ve Atiya'nın bu açıklamayı ne zaman yaptığına dair bir bilgi yoktu. Sıkı durun en komik kısmı geliyor... Atiya aynı açıklamayı 2007 yılında da yapmıştı ve El-Ezher Üniversitesi Başkanlığı, Atiya'nın bu fetvasını kınamıştı. Atiya üç yıl sonra aynı fetvayı verip, El-Ezher yönetimi de hocasını tekrar kınamış olabilir mi? Yoksa Hürriyet, üç yıllık fosilleşmiş bir haberi mi sayfalarına taşıdı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA