Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çin-Türk yapımı film çekilecek

Geçtiğimiz ay bir davette, Çin'de Türkiye Kültür Tanıtım Müşaviri olarak görev yapan İlknur Yiğit ile tanışma fırsatı bulmuştum... Yiğit, yakın gelecekte Türkiye'deki Çinli turist sayısında bir patlama yaşanabileceğinden bahsediyordu. Yiğit'in en çok yakındığı konu da Çinliler'in Türkiye'yi Mısır ayarında bir Ortadoğu ülkesi gibi görmesiydi. Yiğit, Türkiye ile ilgili tanıtım projelerinde, özellikle bu önyargıyı yıkmaya çalışıyormuş. MSN Çin'de sürekli kampanyalar düzenlediklerini, Çin'den gazeteci ve dergi yazarlarını Türkiye'ye getirdiklerini anlattı.

ÇİNLİLER DESTEKLİYOR
Çin'deki dergilerde çıkan Türkiye ile ilgili izlenim yazılarında büyük artış varmış. Örneğin, bu hafta Çin'den yine bir grup gazeteci ve dergi yazarı Türkiye'ye gelecek. Bu medya grubunda, Çin'de 1 milyon satan Cosmopolitan dergisinden bir yazar da olacak. 2011, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin resmi anlamda başlangıcının 40'ıncı yılı... 2012'de Çin'de 'Türkiye Yılı', 2013'te ise Türkiye'de 'Çin Yılı' kutlanacak... Yiğit, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın önümüzdeki üç yıl içinde düzenlenecek tanıtım etkinliklerine büyük önem verdiğini, önemli projelere imza atacaklarını belirtiyor. Yiğit'in en büyük rüyası ise Çin-Türk ortak yapımı bir filmin çekilmesi... Çinliler, romantik aşk filmlerine bayılıyorlarmış. Yiğit, "Türkiye'de geçen 'Barcelona Barcelona' tarzı bir film çekilse çok şey değişir" diyor. Kendisine katılıyorum, dizilerin Arap turistlerde nasıl patlama yarattığı ortada. Yiğit'in belirttiği gibi Çin ve Türk sinemasından ünlü isimlerin de rol alacağı bir film, büyük tanıtım fırsatı. Yiğit, temas kurduğu Çinli yetkililerin de bu filmin çekilmesini çok istediklerini, eğer yeterli sponsor desteği bulunursa bu projenin mutlaka hayata geçeceğini söylüyor. İlknur Yiğit, klasik bürokratlardan farklı... Türkiye'nin tanıtımı konusunda yeni, farklı arayışların peşinde... Blog yazarlarını ve Twitter kullanıcılarını çok önemsiyor. Hem bu film, hem de Çin'de Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili farklı proje önerilerine açık olduğunu söylüyor. "Bir fikrim var" diyenler için Yiğit'in e-posta adresini vereyim: iyigit@kulturturizm.gov.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA