Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Üç büyüklere arsa bağışlama saçmalığı

"Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Galatasaray'a verdiği 106 dönümlük araziye imrenen ve kendisinden arsa talebinde bulunan Fenerbahçe'ye de 200 dönüm yer veriyor.
Üstelik bu yer, Galatasaray'ın arsası gibi, SİT alanı da değil..."
Akşam gazetesinin dünkü spor sayfasındaki manşetine ait bu spot. "Üstelik SİT alanı da değil" lafı, trajedinin özeti adeta.
Yıllardır kamu arazileri, kıyak olsun diye bir şekilde üç büyüklere hediye ediliyordu. Şimdi daha da coşmuşlar SİT alanı arazi veriyorlar.
Birine kıyak geçtin mi, diğeri de "Bana da bana da" diyor.
Türk Telekom Arena kıyağından sonra, şimdi Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın bulunduğu paha biçilmez arazi de, sırf zamanında üzerine stadyum yaptılar diye Fenerbahçe'ye hediye edilecek. Tabii bu kıyağı yeni İnönü Stadı takip edecek...
Devlet, arazilerin kullanım hakkını veriyor ama bu tapu devretmek gibi bir şey. Kimse bir daha o arazilerden hak talep edemez.

ANADOLU'YA HAKSIZLIK
Acaba Büyükçekmece'deki arazilerin tamamı, spor tesisi olarak kullanılacak mı?
Küçük bir çim sahanın yanına dev bir bina kondurmak, adını 'Sosyal Tesisler' koyup, içinde restoranlar, kafeler işletmek de mümkün. Hem Büyükçekmece Gölü manzaralı hem de SİT alanının tam ortasında.
Eğer böyle kötü bir senaryo hayata geçerse tabii bu dev ranttan birileri de beslenir...
Devlet, yerel yönetimler, sporu, tesisleşmeyi desteklemeli ama bu 'Verdim oldu' mantığıyla olmamalı, her şey adil olmalı.
Anadolu kulüplerinin başı kel mi? İstanbul kulüplerine bağışlanan arazilerden elde edilecek gelirle, atıyorum Konya Ovası'nda bağışlanacak bir arazi aynı değere mi sahip?
Devlet kendi eliyle haksız rekabet yaratmıyor mu?
Hem bütün kıyaklar neden üç büyüklere çekiliyor... Artık üç büyüklerin tesis eksiği mi var? Avrupa'daki birçok dev kulübü bile geride bıraktılar. Şu fotoğrafa iyi bakın. Amatör ligden bir maç... Çamur deryası sahada dizinden sakatlanan Bayburtspor'lu Murat, ayağının altında tuğlayla soğuk havada ambulans bekliyor.
Amatör liglerde durum içler açısı ama Bolu'daki muhteşem orman arazisi Fenerbahçe'ye hediye ediliyor. Şimdi oradaki tesiste yılda bir iki kere, sadece Fenerbahçe'ye bağlı takımlar gidip antrenman yapacak.
Kulüp üyeleri de bol bol ormanda mangal yapar artık!
Madem devlet spora destek olmak istiyor; kursaydı oraya büyük bir tesis! Amatör kulüpler dönem dönem gidip antrenman yapsalardı. Çamur yutmaktan bıkmış çocuklar çim saha görüp orman havası alsaydı, fena mı olurdu?
Benimkisi de çok mu devletçi zihniyet oldu ne!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA