Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bekle bizi Ukrayna

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24-25 Ocak tarihleri arasında Ukrayna'ya gidecek... Başbakan Erdoğan'ın gündem maddelerinin başında vizelerin kaldırılması geliyor... Hükümetin çabalarıyla birlikte 66 ülke ile karşılıklı olarak vize uygulaması kaldırılırken, bu ülkeler arasına Ukrayna'nın da katılması için temaslarda bulunulacak. Vizelerin kaldırılmasıyla birlikte iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin daha da arttırılması sağlanacak..." Dün Habertürk'ün internetteki ekonomi sayfasında yer aldı bu haber... Kullanılan fotoğrafa bakar mısınız? Vize kalkıyor = Ukraynalı fıstıklar...

FOTOĞRAFLA ALAKAMIZ
Haber metni salt ekonomi içerikli ama fotoğrafta verilen mesaj: "Bekleyin bizi Ukraynalı fıstıklar! Türkler geliyor..." "Vizelerin kalkmasıyla, bu fotoğraf ne alaka?" dersem gerçeklerle çelişmiş olurum. Evet, Ukrayna ile vizelerin kalkmasının sokaktaki vatandaşı ilgilendiren kısmının altını çizmiş Habertürk editörleri. Bu haber ve fotoğraf internet gazeteciliğini özetliyor adeta. Haberin altında verilen 'foto galeri' bölümünde ise tahmin edeceğiniz gibi birbirinden güzel Ukraynalı kadınlar var. Bu da bir ekonomi haberi için uç bir örnek olsa gerek. Bu tarz internet haberciliğine karşı değilim, çünkü hayatın gerçekleri bunlar ama kullanılan dilde hata var. Yurtdışında bu tür haberler yapıldığında; haber metninde fotoğrafla ilintili olarak esprili göndermeler yapılır. Yani haber mizahi bir dille verilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA