Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yılmaz Hoca rekorlar kitabına girmeli

Yılmaz Vural, Konyaspor'la anlaşmış... Yılmaz Hoca'nın Süper Lig'de çalıştırmadığı Anadolu takımı kalmadı galiba... Vikipedi'de Yılmaz Hoca'nın çalıştırdığı takımlar şöyle sıralanıyor: Malatyaspor, Antalyaspor, Samsunspor, Bursaspor, Karşıyaka, Adanaspor, Gaziantepspor, Eskişehirspor, Sarıyer, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Çanakkale Dardanelspor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Manisaspor, Kocaelispor, Kasımpaşaspor... Üstelik Konyaspor örneğinde olduğu gibi Yılmaz Hoca, bu takımların bazılarını birkaç kez çalıştırdı. Çoğunlukla küme düşme potasındaki takımların kurtarıcısı oldu... Lige sıfırdan başladığı birçok takımdan da kovuldu. Yılmaz Hoca belki de dünya futbol tarihinde bu kadar kısa sürede en fazla takım değiştiren teknik direktör olabilir. Olmasa bile, bu hızla takım değiştirmeye devam ederse, ileride onun adına Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracağım...

KIYMETİMİZ BİLİNMİYOR
Ben asıl Yılmaz Hoca'nın "Türk antrenörlerin kıymeti bilinmiyor" lafına gülüyorum. Yılmaz Hoca'nın çalıştırmadığı sadece 'üç büyükler' kalmış. Sadece Yılmaz Vural değil, Hikmet Karaman, Güvenç Kurtar, Ziya Doğan gibi birçok yerli antrenör dönüşümlü olarak takımdan takıma geçiyorlar. Tabii hiçbiri Yılmaz Hoca kadar hızlı değil... Aslında bu tablo, Türk futbolundaki yapısal bozukluğu çok iyi özetliyor. Yabancı hoca getiriyorlar, olmuyor, yerli hocaya dönüş yapıyorlar, olmuyor, devre arasında takımı baştan aşağı değiştiriyorlar, yine olmuyor. Jose Mourinho gelse, Fenerbahçe'yi iki sene şampiyon yapamasa, anında şutlarız. İstediğimiz kadar yazıp çizelim, yabancıları örnek gösterelim, Türkiye'deki bu antrenör değiştirme fetişizmini değiştiremeyiz. Günlük başarıların peşinde koşan milletiz, uzun vadeli düşünemiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA