Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

HD yayın farkı

Günümüzde basın halkla ilişkiler, tanıtım ya da daha yaygın ifadeyle PR işlerinde başarıya giden yol zekadan ve farklı olabilmekten geçiyor. Her gazeteci gibi bana da her gün onlarca e-posta ve zarf geliyor. Bunların çoğu düz basın bültenlerinden ibaret. Daha e-postaların konu bölümündeki klişe başlıklardan kaybediyorlar, açıp bakasınız gelmiyor. Zarflardan çıkanlar ise genelde kağıt israfı. Geçenlerde bir filmin gala davetiyesi geldi. Abartmıyorum yarım kiloluk bir kartonun içine küçücük bir davetiye koymuşlar. Vermek istedikleri mesajı hâlâ anlamış değilim! Yabancılar tanıtımda daha iyi... Bunun en son örneğini, Türkiye'de yayın hayatına yeni başlayan Universal Channel HD kanalının yetkilileriyle buluştuğum yemekte yaşadım. Universal'ın Yunanistan ve Türkiye'den sorumlu kanal yöneticisi Lucca Marcucci, bana bir paket uzatıp açmamı istedi. İçinden klasik basın bülteni, Universal amblemli ajanda, kalem çıkar diye paketi açtım ve hayatımda gördüğüm en büyük uzaktan kumandayla karşılaştım. Herhalde normal kumandaların beş katı büyüklüğünde falandı. "Bu ne yahu?" dedim.

HALKLA İLİŞKİLER ZEKASI
Lucca, "İşte HD farkı. Kendini hissettirmiyor mu? Daha büyük, daha parlak, daha gerçekçi. Türkiye'de HD yayına başladık. HD izleyen, diğer normal yayınları bir daha izlemez. Gelecek HD'de" dedi. Bildik sözlerdi ama kumanda örneği zekiceydi. İşte yabancıların tanıtım anlayışındaki farkı bu. HD yayının kalitesini anlatabilmek için tabii ki TV ekranına ihtiyaç var ama bir yemek masasından bundan daha iyi bir özet olamazdı. Kim bilir Universal'ın tanıtım ekibinde daha ne numaralar vardır. Benim bildiğim en zekice HD tanıtımını ise fotoğrafta görüyorsunuz. Sky kanalı HD yayın farkını Milan'ın golcüsü Pato ve 'çakma' versiyonuyla özetlemiş. Yoruma gerek yok herhalde, IQ'su yüksek bir espri. Hangi Pato daha gerçek? İşte bu tür zekice örneklerle hareket edilince yazarın da yazası geliyor... Kumandaya ne mi oldu? O kadar büyük ki, kaybolması imkansız. Her televizyonda çalışıyor ama sonu galiba diğer kumandalar gibi olacak. Bizim ufak oğlan daha görür görmez dişlerini geçirdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA