Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Günay, bu videoyu izlemeli

Türkiye'ye turist çekmek için hazırlanan tanıtım videolarındaki oryantalist anlayış değişmeli.
90-60-90 kıvamında bir kızın beş yıldızlı bir otelin havuzuna atlaması, Türk süvarilerinin metroda koşturması, Tülin Şahin'in simit yemesi vs.; tüm bu klişeler de tarihe karışmalı.
Pamukkale, Peribacaları, Kızkulesi, Topkapı Sarayı gibi güzellikler tabii ki tanıtımda olacak ama önemli olan bu güzellikleri nasıl gösterdiğin.
Fikrin orijinal olmalı, tıpkı şu link'te olduğu gibi:
www.swiss-miss. com/2011/03/iceland.html
Ekonomik krizden sonra İzlanda turizm atağına kalktı. Kültürel ve doğal güzellikler açısından bize göre çok fakirler ama tanıtım zekaları var.
Videodaki öykü aslında çok basit: Genç bir kız, kamerasını açıp arkadaşına ya da sevgilisine sesleniyor: "Merhaba... Şu anda nerede olduğuma inanamayacaksın: İzlanda... Burası harika" diyor ve başlıyor arkadaşıyla dans etmeye. Sonra tüm ülke dans ediyor...
Turizm tanıtımlarındaki en büyük dezavantajın üstesinden gelmişler, doğal olmayı başarmışlar. Buz ülkesi İzlanda'yı samimiyetleriyle sıcacık bir ülke yapmışlar.
Yaratıcı fikirlere değer verdiğine inandığım Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay mutlaka bu videoyu izlemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA