Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yine yanlış konuyu tartışıyoruz

Asıl tartışılması gereken Kartal'daki özel hastanede yeni doğmuş bebeğe makyaj yapan vicdansızlar değil, özel hastanelerin genel durumu.
O vicdansızların hesap vermesi için her şeyi yapalım ama bu skandaldan yola çıkarak bazı özel hastanelerin nasıl dolandırıcı çeteler misali çalıştıkları da gündeme gelmeli.
SGK'dan para almak için yeni doğan bebeklerin gerekmediği halde yoğun bakımda tutulması örneğini genişletelim. Bugün özel bir hastaneye baş ağrısı için bile gitseniz, hemen beyin tomografisi çekiyorlar.
Hele hasta çocuk ise, anne ve babaların duyguları sömürülüyor, soğuk algınlığı için bile onlarca tahlil isteniyor.

PARAGÖZ DOKTORLAR
Bu hastanelerdeki doktorlar da genelde prim üzerinden çalıştıkları için, yolsuzluğun boyutu daha da artıyor.
Kendimden bir örnek vereyim: Bel fıtığı için, ismi lazım değil, çok ünlü bir özel hastaneye gittim. Doktor muayenesinden geçtim, EMAR çekildi falan...
Sonra başka bir doktor geldi ve "Sizinle konuşmamız lazım, lütfen yandaki odaya geçelim" dedi. Tabii ben acayip telaşlandım.
Doktor bana 'BBG Evi'ndeki 'Doğa Bey' gibi endişeli bir ifadeyle uzun uzun baktıktan sonra ilk sorusu şu oldu: "Özel sigortan var mı?"
"Var" cevabını alınca gözleri birden parladı. Ben "Fizik tedavi yeterli olmaz mı?" gibilerinden mırıldanmaya kalkıştım. "Fıtık, bacak sinirlerinize baskı yapıyor, hemen ameliyat olmazsanız yürüyemezsiniz..." açıklamasıyla beni susturdu.

SGK'YI DOLANDIRMAK
Bu arada doktor yanında ameliyat için form da getirmiş. Yani kendinden emin. Formu hemen imzalatıp gerekirse aynı gün beni ameliyat edecek. Allah'tan aynı sorunu yaşamış bir arkadaşımın tavsiyesine uydum da, fizik tedavi oldum. Meğer ameliyata hiç gerek yokmuş!
Eminim sizin de başınızdan benimkisine benzer bir sürü olay geçmiştir.
Tabii ki, vicdan sahibi, dürüst çalışan özel hastaneler de var ama Türkiye'de genel kanı; özel hastanelerin SGK'yı dolandırmak için açıldığı yönünde.
Çoğu ticarethane mantığıyla hizmet veriyor. Aslında mevzu derin, bu hastanelerin çoğunun acil servisi işlevsiz.
Tek dertleri; tomografi, EMAR, tahlil ve gereksiz ameliyatlarla malı götürmek.
Olayın doktor boyutuna hiç girmiyorum. Ne yazık ki, işini iyi yapanların yanı sıra birçok vicdansız da var.
Keşke doktorlar, arada bu vicdansızlara karşı da yürüseler!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA