Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Fetih 1453'ü kaç kişi izlerse batmaz?

Fatih Aksoy, 'Fetih 1453' filminin bütçesinin 17 milyon dolar olduğunu açıklarken, "Sinemaya vefa borcumu ödemek için 'Recep İvedik'lerden kazandıklarımın neredeyse tamamını yatırdım" demiş.
Okurken gözlerim yaşardı!
Kimse vefa borcunu ödemek için 17 milyon doları kolay kolay cebinden çıkarmaz. Öte yandan Aksoy'un 'Fetih 1453'ü layıkıyla çekmesini çok istiyorum ve böylesine zorlu bir proje için yola çıktığından dolayı da kendisini kutluyorum.
Eğer bu film hakkıyla çekilip, gişede de kâr ederse Türk Sineması'nda yeni bir sayfa açılır, 'çılgın projeler' dönemi başlar.

6.8 MİLYON İZLEYİCİ
17 milyon dolarlık bütçe, Türkiye'de bir rekor. Peki, bu rakam gerçekçi mi? Yanlış hatırlamıyorsam çıkan haberlerde bugüne kadar hiç sponsor adı geçmedi.
Film bütçelerini şişirmek en bildik PR oyunudur. Aksoy acaba sponsor bulmak için mi böylesine devasa bir bütçe açıklıyor? Amacı bu olsa bile kendisine kızmam, çünkü bu filmin hakkını vermek için 17 milyon dolar bile az!
Eğer bu yapım, sadece Türkiye ve Türkler'in yoğun olarak yaşadığı ülkelerde vizyona girecekse gişe riski çok fazla.
Yapımcılara her biletten 2.5 dolar kalır. Aksoy'un 17 milyon dolarını kurtarması için filmi tam 6.8 milyon kişinin izlemesi gerekiyor. Harcanan emeğin karşılık bulması ve dişe dokunur bir kâr elde edilmesi için de; en azından 8 milyon izleyici sayısına ulaşılması gerekiyor. Türk izleyicisinin sadece komedi filmlerine rekor kırdırdığı bilinen bir gerçek. Öte yandan ne Cem Yılmaz ne de Şahan Gökbakar 5 milyon izleyiciye ulaştı!
Özetle Aksoy'un kâr elde edebilmesi için uluslararası piyasada ilgi görecek bir film çekmesi gerektiğine inanıyorum.
Devrim Evin'i kaç kişi tanıyor?
Fatih Sultan Mehmet'i canlandıracakmış!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA