Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Loto'ya bakmayan tembel adam

İstanbul'da bir markette loto makinesi görevlisi (tuhaf bir meslek adı oldu, idare edin) olan Sabri M.'nin işten ayrıldıktan bir süre sonra lüks arabalarla dolaşmasından patronu şüphelenmiş.
Patronu loto makinesini inceletmiş. Sabri'nin işten ayrıldığı gün loto makinesinde, Bodrum'da oynanmış bir Sayısal Loto kuponuna bakılmış. Kupona 5 milyon lira çıkmış.
Sabri M.'nin ifadeleri şüpheli bulunmuş ama tüm aramalara rağmen biletin sahibi tespit edilememiş. Sabri M. şimdi tutuksuz yargılanıyor.

5 MİLYONA BİR SİGARA
Şike operasyonuyla ilgili yazılarda 'Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur' diye yazıp durduk, Sabri M.'nin de günahını almayalım. Benimkisi sadece bir tahmin yazısı olacak.
Olay şu şekilde gerçekleşmiş olabilir:
5 milyon çıkan Loto kuponunun sahibi: "Kardeş şu kupona baksana, belki bir şey çıkmıştır."
Sabri M.: "Hemen abi... Üç tutturmuşsun, al abi 4 liranı."
Loto sahibi: "Eyvallah. Bana bir sigara versene."
Güzel iş değil mi? 5 milyona 4 lira para üstü vermek.
Bazen ben de rastlıyorum, Loto kuponunu bayiye kontrol ettirenlere.
İşin içinde tembellik var. İnternet ya da gazeteden bakmaya üşeniyorlar.
Ama bu vakada asıl önemli nokta, güven duygusu. Benim vatandaşım büyük ikramiye vurma ihtimali olan Loto kuponunu bile bayiye emanet edebiliyor.
Emanet ettiğimiz diğer şeyleri siz düşünün!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA