Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aynur Doğan manipülasyonu

Aynur Doğan'a yapılan protesto hakkında ilk çıkan yazılar için "Caz konseri gibi en elit ortamda bile 'Beyaz Türkler'in faşizme göz kırpması tartışılmalı. Ancak abartmayın arkadaşlar... Aynur Doğan'ın yuhalanmasının, 13 askerin cayır cayır yanmasının önüne geçmesini kabullenemiyorum" diye yazmıştım.
İkinci günde çıkan yazıları gördüğümde ise sert bir yazı yazmamak adına klavyemi dizginlediğim için kendime kızdım.

ORİJİNAL FİKRİ OLAN YOK!
Memlekette orijinal fikri olan bir yazar yok ki! Birisi yazıyor, diğerleri hemen sürüye katılıyor.
Hepsi bir ağızdan yine Aynur Doğan için zırlamışlar.
Çıkan yazıları, Türkiye'nin haritadaki yerini bile bilmeyen bir yabancı okusa, 13 askerin pikniğe giderken trafik kazası geçirip öldüğünü düşünür ve Aynur'a yapılanlar için de "Pis, faşist Türkler" derdi.
Bir tek Serdar Turgut her zamanki gibi vicdanının sesini dinlemiş: "Türklerin bir duyarlılık taşımaları ve bunu ifade etmeleri ırkçılık, faşizm oluyor hemen..."
13 şehit hakkında tek bir satır yazmayan ya da cayır cayır yanan askerler için en küçük haklı tepkiyi bile çok gören köşe yazarlarımız, Aynur Doğan'ın Kürtçe şarkı söylemesi protesto edilince memleketi ayağa kaldırdılar.

ŞEHİTLERİ UNUTTURMAK
Son açıklanan rapordan bilgi geçeyim de kendilerine gelsinler: "Savcılık kaynakları; dört şehidin başından vurulduklarını ve kafataslarının parçalanması sonucu beyin tahribatı yaşadıklarını bildirdi. Şehitlerden ikisinin gözlerine, yedisinin ise boyun, sırt ve göğüs bölgelerine kurşun isabet ettiği de belirlendi."
20 yaşındaki çocuklar ağızlarında kuru bir ekmek parçasıyla bu hayata veda ettiler! Sen de Aynur Doğan'a minder fırlattıkları için yakınıyorsun. Yakınmakta kısmen de olsa haklısın, Aynur'a yapılanlar da ayıp.
Lakin sen Nişantaşı'nda fink atıp Boğaz manzaralı evinde rahat rahat yazı yazasın diye öldü o çocuklar.
Uf ya, haklısınız. Son cümle çok klişe bir ajitasyon oldu... Yok, yok az bile yazdım. Arada arabesk de lazım. Kafalarının üzerinden kurşun geçse, o ölümcül vızıltıyı hissetseler daha vicdanlı yazarlar.
Şimdi böyle yazınca da faşist milliyetçi oldum galiba. Olalım arkadaş.
Sahte sağduyu çağrılarında bulunurken; Aynur Doğan için destansı yazılar yazıp arada Ayşe Özyılmazel'e çakmaktan daha iyidir.
Evet, Aynur'a tepki gösteren 'naylon milliyetçiler', saçma sapan bir iş yaptılar. Yas tutanın caz konserinde işi ne! Peki ya siz?
Üstüne para verseniz böylesine büyük çaplı bir manipülasyon yaptıramazsın.
13 asker unutuldu, şimdi varsa yoksa Aynur Doğan!
Batsın sizin şu sahte hümanizminiz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA