Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuk parkında Pitbull gezdirmek

Bağcılar'daki son saldırıdan sonra Pitbull terörü tekrar gündemde...
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre Pitbull, Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek, satmak ve ülkeye girişini yapmak yasak.
Peki, sokakta adım başı rastladığımız bu saldırgan köpekler nereden geliyor? Uzaydan mı? Türkiye'de hangi yasak hayata geçiyor ki!
Bağcılar'daki vakada beni asıl şaşırtan ise; 9 yaşındaki Nazlıcan'ı kurtaran Kamuran Kotun'u Pitbull'u 10 bıçak darbesiyle öldürdüğü için eleştirenler. Yok, öldürmeden de kızı kurtarabilirlermiş de... Asıl sorumlu, bu saldırgan hayvanları ölüm makinesine dönüştüren köpek sahipleriymiş de. Ne yani; bir dakika daha geç kalınsa Nazlıcan'ı öldürecek Pitbull'u "Lütfen bırak o kızı.
Evet, suçlu sen değilsin. Asıl suçlular yine biz insanlarız" diye okşamak mı gerekiyordu?
Kusura bakmasınlar ama bazıları hayvan sevgisini abartıyor. Lütfen bu lafları bir de çocuğu az önce Pitbull saldırısına uğramış babaya söylemeyi deneyin.
Bu arada bir Panter Emel vardı, şimdi ne yapıyor acaba?
Size bir başka gerçekten bahsedeceğim. Çocuğumu sık sık parka götürdüğüm için biliyorum. Türkiye'de yeşil alan az olduğu için çocuk parkları, aynı zamanda köpek gezdirme alanı olarak görülüyor.

PITBULL SAHİBİ EZİKLER
Hep bana mı rastlıyor bilmiyorum ama ne zaman parka gitsem bir Rottweiler ya da Pitbull'a rastlıyorum...
Her defasında "Bu köpeği tasmasız parkta dolaştıramazsın" diye uyarıyorum. Gelen yanıt ise hep aynı: "Merak etmeyin, benimki uysal, saldırmaz."
Ya saldırırsa? Bu saldırının bir geri dönüşü var mı?
Bir tespitimi daha paylaşmak istiyorum.
Genelleme yapmak istemem ama bu tarz saldırgan hayvanları besleyenlerin çoğunun ezik insanlar olduklarını gözlemliyorum.
Hepsinin yüzünde güçlü bir köpek gezdirmenin saçma gururu var. Sanki köpeği görüp yolunu değiştirenlerin tırsmalarından keyif alıyor gibiler.
Bir de bu köpekleri gezdiren, delikanlı edebiyatından beslenen 18-20 yaş grubu gençler var ki, asıl tehlike onlar. Onların tek derdi Pitbull'la terör estirmek.
Yazıyı 2004 yılında çıkan yasa lafta kalmamalı diye bitireceğim ama iki gün sonra her şey bir sonraki Pitbull saldırısına kadar unutulacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA