Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

70 ya da 140 gün izin yapanlar...

Bayram sabahı gazeteye geldiğimde, sayfa sekreteri bir arkadaşıma "Ne var, ne yok?" dedim. "Ne olsun, yine bir Bayram sabahı buradayız" dedi...
Tahmin edeceğiniz gibi muhabbetimiz; dini ve resmi tatilleri sonuna kadar kullanan şanslı insanları kapsama alanına aldı.
Kabaca bir hesap yaptık; haftada bir gün izin yapan, resmi bayramlarda çalışan, şansı yaver giderse dini bayramlarda sadece bir gün izin koparanların, en iyimser tahminle, yılda toplam 70 gün izin yaptıklarını gördük!

İKİ GÜN İZİN OLMALI
Haftada iki gün izin yapıp tüm resmi ve dini bayramlardan yararlananların ise ortalama 140 gün izin yaptığını hesapladık.
Hesap şöyle: Biliyorsunuz artık bayramlarda hafta birleştiriliyor... 10 gün izin yaptığınız da oluyor ama biz dini bayramları toplam 14 gün hesapladık. Haftada iki gün izin de 104 ediyor.
30 Ağustos, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs, 1 Mayıs ve 1 Ocak günlerinde de altı gün izin yapılıyor.
Bir de buna minimum 15 gün yıllık tatili ekleyin; toplamda izinli gün sayısı 140'a çıkıyor.
Hayır, 140 günü de çok bulmuyorum.
Aksine, Avrupalıların bizden fazla tatil yaptığını düşünürsek, 140 gün normal.
Ne de olsa biz çalışkan insanlarız!
Ancak haftada bir gün izin yapıp dini ve resmi bayramlardan yararlanamayan, toplamda en iyimser tahminle 70 gün izin yapanlarla 140 gün yapanlar arasında büyük bir uçurum var.
Evet, mevzu derin... Sonuçta herkes kendi hür iradesiyle bir meslek dalında çalışıyor ama 70 gün izin yapanları da kader kurbanı olarak görmek saçma. En azından haftada iki gün izin yapabilmeli insanlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA