Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bunun hesabını kim verecek?

Yapımı da açılışı da olay olan... Fazla kat çıkıldığı için tıraşlanan... İmar planındaki ihlaller için yetkililerin üç maymunu oynadığı... 30 metrelik devasa temeliyle etrafındaki diğer yapılara zarar veren... Her şeyiyle bir yanlışlıklar abidesi olan Demirören AVM, sonunda Beyoğlu'ndaki tarihi Ağa Camii'ye de zarar vermiş.

OLAN OLMUŞ

500 yıllık cami daha Demirören AVM'nin temeli atılırken alarm veriyordu. Güvenlik nedeniyle bir bölümü kapatılmıştı. Sonunda korkulan oldu; cami, kubbesinde ve duvarlarındaki derin çatlaklar yüzünden ibadete tamamen kapatıldı. Taraf'tan Hüseyin İstemil'in haberine göre Yıldırım Demirören bütün tadilat masraflarını karşılayacağını açıklamış ama ne fayda. Olan olmuş bir kere, şimdi onarım için hazırlanan projenin Anıtlar Kurulu'ndan geçmesi beklenecek, sonra da restorasyona başlanacak, aradan yıllar geçecek. Hadi camii onarıldı diyelim, eskisi gibi olacak mı? Kubbedeki devasa çatlakları görünce insanın ağlayası geliyor. Evet, Ağa Camii'nin hesabını kim verecek? 2004'te 19 bin metrekare için yapımına izin verilen Demirören AVM'nin 7 yılda 50 bin metrekarelik bir inşaat alanına ulaşmasının hesabını kim verecek? Tabii ki kimse... Bizans Sarayı'nın üstüne otel yapılan bir ülkede, 500 yıllık bir caminin kubbesi çatlamış, lafımı olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA