Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şahin temiz bir TV sektörü için devam etmeli

İlginçtir; İbrahim Şahin'in görev süresinin dolmasına sayılı günler kala iki önemli gelişme yaşandı... Bu iki gelişme de Şahin'i eleştirenlere müthiş yanıt oldu.
Birincisini biliyorsunuz, yazmıştım. Şahin göreve geldiğinden beri reyting ölçümlerindeki şaibeden, bazı deneklerin deşifre olduğundan bahsetmişti.
Ve iki yıl sonra, TİAK'ın (Televizyon İzleme Araştırma Komitesi) 800 deneğin deşifre olduğunu açıklamasıyla, Şahin'in haklı olduğu ortaya çıktı.
Zamanında Şahin için, "TRT izlenmiyor diye şaibe yaratıyor" diyenler şimdi suspus!
Gelelim diğer gelişmeye... Biliyorsunuz; Tufan Türenç, "Şahin akrabalarını işe soktu" diye bir iddia atmıştı ortaya. Bu iddianın da asılsız olduğu ortaya çıktı ve daha geçtiğimiz günlerde Türenç'in bu yazısı için açılan dava sonuçlandı. Türenç tazminat ödeyecek.
Kendisi hakkında ortaya atılan asılsız iddialarda da, görev süresi tam da dolmak üzere haklı çıkması, İbrahim Şahin için mutluluk verici gelişmeler ama bana sorarsanız bu iki gelişme, Şahin'e daha büyük bir sorumluluk yüklüyor.
Farkında mısınız? 800 deneğin deşifre olması hiç tartışılmadı basında. Neden acaba?
İşte Şahin bu yüzden görevine devam etmeli. TV sektörünün kirlerinden arınması, şeffaf bir yapıya kavuşması için Şahin'in ve dört yıllık istikrarın devam etmesi gerekiyor. Çünkü Şahin olaylara vakıf, yanlışların nerelerde olduğunu biliyor.
Şahin' in başladığı işi bitirmesi için birkaç yıla daha ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA