Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yardım yüzsüzleri deşifre edilmeli

TV kanallarında yürütülen 'Van İçin Tek Yürek' ve 'Kardeşlik Zamanı' kampanyalarından 127 milyon lira bağış toplandığı açıklanmıştı.
Aradan bir hafta geçti; yatırılan toplam para sadece 27.8 milyon lira...
Elbette ilerleyen haftalarda bu rakam artacak ama şu an için söz verilenle yatırılan arasında büyük bir uçurum var.

100 MİLYON TL KAYIP
Daha yardım toplanırken, "Yardım yapacağım" deyip ödemeyeceklerin olacağı yazılmıştı. Ancak ödenmeyen paranın 100 milyon lira olacağı kimsenin aklına gelmezdi.
Başbakanlık Basın Müşaviri Mustafa Aydoğdu, Bianet'e "Vaat edilen yardım paralarının denetlemesinin kendi sorumluluklarında olmadığını" söylemiş ve kanalları denetleme görevine çağırmış.
Kanalların tek başına bu yüzsüzlerin peşine düşmesini beklemek hayalcilik olur. Yasada "Yardım yapacağım" deyip bağışta bulunmayanlar için bir ceza yok galiba. Mutlaka olmalı.
Çünkü adamın biri çıkıyor; milyonlarca insanın izlediği bir canlı yayında, atıyorum 1 milyon lira bağışlayacağını ilan edip firmasının ismini veriyor ve sonra da kayıplara karışıyor.
Ancak o anda o firmanın belki de milyon dolarlarla ölçülecek reklamı yapılıyor. Vatandaş da "Vay be, helal olsun şu firmaya" diyor ve hafızasına kazıyor.
Depremzedelerin sırtından reklam yapmak! Bu nasıl bir vicdansızlıktır!
Acilen bir ekip kurulup bu yüzsüzlerin peşine düşülmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA