Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Nerede o eski bayramlar' lafı yasaklansın!

Evet, çok fantastik ve bir o kadar da anlamsız bir istek oldu ama sembolik bir anlamı var bunun...
Çünkü bu laf dudaklardan döküldüğünde; nostalji, damarlarımıza pompalanır ve içimizdeki keder birikimi birden "Ah ah" nidaları eşliğinde havaya karışır.
Çocuklar, büyüklerinin "Nerede o eski bayramlar; büyükler ziyaret edilir, bayramdan bayrama yeni elbise alınırdı..." sözleri eşliğinde boyunlarını daha da bükerler...

BÜYÜKLER DE HAKLI
İşlemedikleri bir suçun, modern tüketim toplumunun veletleri oluşlarının mutsuzluğunu yaşarlar. Etrafları bir anda negatif enerjiyle yüklenir.
Aslında büyükler de haklı, her geçen gün daha da ruhsuzlaşıyor bayramlar ve tatil mekanlarına kapağı atmak anlamına geliyor ama yapacak bir şey yok.
Çünkü benim babam da, dedem de, dedemin dedesi de yılda en az iki kez "Nerede o eski bayramlar" demiştir...

"HEP BÖYLEYDİ..."
Ee ne yapacağız o zaman?
Adına 'modern' denen ruhsuz bireysel yaşam ve teknolojiyle baş etmek zor. Ama büyükler; gelenek ve adetleri çocuklarına, torunlarına aşılarken yeni taktikler geliştirebilirler.
Geçmişi, hiçbir şey değişmemiş gibi şimdiki zamanda yaşamaya ya da yaşatmaya çalışabilirler. Kuşak ayrımcılığını körükleyen "Eskiden böyleydi, şimdi böyle" lafından ziyade, "Hep böyleydi" gibi yaşama oyunu oynayabilirler.
Yaşlanıyor muyum ne?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA