Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir ayda hiç durmadan 17 gün telefonda konuşmak

Oktay Karaaslan adlı vatandaş 'Her yöne sınırsız' tarifeli telefon hattı almış ve bir ayda toplam 25 bin dakika konuşmuş. Ayın sonunda 7 bin 500 liralık fatura gelmiş.
GSM şirketi tarifenin 10 bin dakika limitli olduğunu söylemiş, Karaaslan haklı olarak reklamlardaki "Her yöne sınırsız konuş" sloganını delil göstermiş. Yargıtay da Karaaslan'ın "Sadece tarife tutarı olan 66.70 lira ödemesi" kararını onamış.
Ben adaletin yerini bulduğuna inanıyorum. Lakin Karaaslan'ın konuşma süresi kafama takıldı. Bir insan ayda 25 bin dakika nasıl konuşur?
25 bini böl 60'a=416.6 saat. 461.6'yı da böl 24 saate=17.361. Yani bir ay içinde hiç durmadan tam 17 gün konuşmuş.
Bu adam günde kaç saat uyudu? Çalışmıyordu herhalde...
TV de mi izlemiyordu?
Çok garip!
Hemen Karaaslan'ın savunmasını da alalım: "Çoğunlukla altı kişiyle beraber konferans görüşmesi yapıyor, muhabbet ediyordum."

GARİP BİR HİKAYE
Cep telefonuyla altı kişiyle aynı anda, günlerce konuşmak da garip.
Karaaslan'ın her söylediği garip! Yoksa tezgah açıp yoldan geçenlere telefonundan ucuza mı konuşturdu? Bunu GSM şirketinin mutlaka düşünüp, araştırmış olması gerekiyor.
Yani Karaaslan ya harbiden 17 gün konuşmuş ya da telefonu açık bırakıp uyumuş. Vallahi ben Yargıtay'ın yerinde olsam Karaaslan'a da 'telefonla konuşmama' yasağı getirirdim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA