Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Turist Ömer'in senaristi Kültür Bakanı'nı ters köşeye mi yatırdı?

'Yeşilçam'dan Serpintiler' kolektif bir çalışmanın, pardon çılgınlığın ürünü... Kitabın çılgın yazar kadrosunda Yeşilçam emekçileri var aslında. Ferdi Merter Fosforoğlu'nu çoğunuz biliyorsunuz; usta tiyatro oyuncusu ve seslendirmeci. 'Kolpaçino: Bomba'dan 'Kurtuluş' dizisine kadar birçok film ve dizide de oynadı.
Ama benim gözümde onu eşsiz kılan Yeşilçam'ın en kült yapımlarından biri olan 'Turist Ömer Uzay Yolunda' filminin senaryosunu yazması...

BU KİTAP ÇOK SATAR!
Zaten bu kitabı da Turist Ömer'e "Uzay sigarası da iyiymiş, dumanaltı olmazsak iyidir...", " Şişt Spak alo.... Spaaaakk yazzaneye bak..." gibi kült diyaloglar üreten bir senaryo yazarı, yazabilirdi.
Kitabın diğer yazarı Nilüfer Aydan da bir Yeşilçam emektarı. 'Şafak Bekçileri'nden 'Silahların Kanunu'na kadar birçok Yeşilçam klasiğinde rol aldı. Vedat Akdamar ve Bengü Akdamar ise kitap editörleri.
Yazar kadrosunun en genci Kıvanç Terzioğlu galiba. Kendisi menajerdir, en son FİLM-SAN Vakfı'nın müdürlüğünü üstlenmişti. Demek ki o da kitabı okumamış.
Dün bu isimlere ulaşmaya çalıştım ama başaramadım. Kitabın yayıncıları FİLM-SAN Vakfı ile Artshop'un ise internet siteleri bile açılmıyor, bozuk. Gerisini siz düşünün...
Bence Ferdi Merter Fosforoğlu ve Nilüfer Aydan, Yeşilçam oyuncularına dair hatırlarında kalanları anlattılar, araya bol bol geyiklik anı serpiştirdiler. Editör arkadaşlar da duyduklarını aynen yazdı.
Hatta şöyle bir sahne hayal edebiliriz:
Ferdi abi anlatıyor:
"Çocuklar biliyor musunuz Japonlar, Bülent Ersoy'un sesini test etti..." Editörler de "Hadi ya, hemen yazalım abi"...
Aslında bu kitapta emeği geçen herkesi kutlamak lazım. Normal şartlarda kimsenin okumayacağı oyuncu özgeçmişlerine öyle absürt bilgiler serpiştirmişler ki, bir anda hayatımıza ve geyik ortamlarımıza renk kattılar. Arada Ertuğrul Günay, biraz hasar gördü ama sonuçta hepimiz güldük değil mi?
Bu kitap çok satar, hatta nesilden nesile anlatılır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA