Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mahkemelerde jüri sistemi olsa...

Diyarbakır'da beş yıl önce eşini kaybeden zihinsel engelli bir kadına, komşusu iki yıl boyunca tecavüz etmiş. Hamile kaldığı anlaşılınca kadının tecavüze uğradığı ortaya çıkmış.
Ama Adli Tıp, 'Kadın tecavüz anında bağırmadı, rızası var' raporu vermiş ve tecavüzcü iki yıl yattıktan sonra tahliye edilmiş.
Bir tecavüz vakasında 'rıza' kelimesinin geçmesi bile insanı çıldırtıyor. Lakin mahkeme; delile, Adli Tıp'ın raporuna bakar!

ADLİ TIP NASIL ÖLÇTÜ?
Benim anlamadığım; Adli Tıp'ın, aradan iki yıl geçtikten sonra, tecavüze uğrarken kadının bağırıp bağırmadığını nasıl ölçtüğü?
Hadi kadın 'bağırmadı' diyelim, söz konusu kurban zihinsel özürlü!
N.Ç.'nin tecavüzcülerine verilen ödül gibi cezalar başta olmak üzere insanlığımızdan utandığımız o kadar saçma kararlar alınıyor ki, artık kimsenin adalet sistemine güveninin kalmadığı ortada.
Buna bazı siyasi davalar da dahil!
Yeni Anayasa'yı çıkaracağız ya, adalet sisteminde reform üstüne reform yapıyoruz ya... Ben de diyorum ki; keşke ABD'deki gibi Türkiye'de de mahkemede jüri sistemi olsa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA