Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gençler teknolojide uçuşa geçti!

Doğan Can Gündoğdu'nun bir ders için evinin mutfağında hazırladığı 'Batman jeneriği' 10 günde 270 bin kez izlendi. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi şimdiden Singapur, Toronto, Londra ve Hollywood'dan 20 iş teklifi aldı...
Bilkent Üniversitesi mezunu Armağan Yavuz'un geliştirdiği bilgisayar oyunu 'Mount&Blade' 1 milyonun üzerinde sattı. Proje aşamasındayken dünya oyun evlerinin geri çevirdiği 'Mount&Blade', başta ABD'de olmak üzere gördüğü büyük ilgiyle 3 milyon dolar ciro elde etti...
Cep telefonu tarihinin unutulmaz 'Yılan Oyunu'na 'Kasap Havası' melodisi yerleştiren ODTÜ'lü 9 genç, Apple'ın uygulama mağazası APP Store'da zirveye oturdu...

AVRUPALILAR BİZE GELİYOR
Farkında mısınız bu tarz teknoloji haberlerini çok sık okumaya başladık... Aselsan ve silah sanayisindeki müthiş atılım, üniversitelerimizde yaşanan bilimsel buluş çılgınlığı, patent başvurularının çığ gibi artması vs. son bir yıla ait daha onlarca başarı haberi sıralayabilirim.
Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleşen yüz nakli tıptaki gelişimin en güzel örneği belki de ama asıl şaşırtan gelişme; artık Avrupalılar'ın tedavi için Türkiye gelmeleri. Doktorlarımızın başarıları parmakla gösteriliyor...
Bu müthiş gelişmeler yaşanırken bu ülkede, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Güvenlik Kurulu ve Merkez Bankası başta olmak üzere birçok kuruluşunu hayati önem taşıyan bilgi sistemleri, son siber tehdit tatbikatında çöktü.

AH ŞU KAMU KURUMLARI
Akşam'dan Deniz Çiçek'in haberine göre bugün bir ilkokul çocuğunun bile önemli görüp bilgisayarında güncellediği antivirüs programlarını güncellemeyi unutan kamu kuruluşları varmış!
Yani maazallah savaş falan çıksa, birçok kamu kuruluşumuz daha ilk siber saldırıda çökecek ve Türkiye'de hayat duracak.
Peki, gençlerimiz teknoloji devrimi gerçekleştirirken bu saçmalık nasıl yaşanıyor? Yanıtı bürokraside ve kamu kurumlarındaki hantallıkta aramak lazım. Oralarda öyle bir çark var ki, en zeki gençleri yerleştirseniz kısa sürede 'error' verirler.
Ah bir de bu kurumlarda çalışan dinozorlar yok mu? Kazasız belasız bu eski kuşak emekliliğe ayrılırsa Türkiye'nin geleceği çok sağlam. Çünkü teknoloji manyağı müthiş bir gençlik yetişti.
Bu gençler babaları gibi Almanya'dan gelecek televizyonu, müzik setini beklemiyorlar. Çünkü bu gençlere gerekli imkan ve özgüven verildi, kendileri üretiyorlar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA