Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Robin Hood'a Türk karakteri giriyor

"Robin Hood' adlı animasyon dizisine ortak yapımcı olduk. Türkiye'den de bir karakter olacak ve bütün bölümlerde yer alacak. İnşallah 'Robin Hood'u 2013'ün ikinci yarısında Türkiye'de ekrana getireceğiz.
Formula 1'den esinlenen 'Franco' adlı ünlü animasyon diziye de ortak yapımcı olacağız. Bu animasyon dizisinde ise bazı Formula 1 yarışları Türkiye'de yapılacak.
'Peter Pan'a global ortak olmanın getirdiği tecrübeyi yavaş yavaş hayata geçiriyoruz. 2013'te 'Küçük Prens'e de ortak yapımcı olacağız. Emin adımlarla ilerliyoruz, gelecekte global projelerin üretiminin Türkiye'de yapılması için de projelerimiz var..."
Şimdi normalde, Türkiye'de çocuk kanalı yönetmek; bir dünya markasını getirip ona sadece Türkçe dublaj yapmak ya da sanki pazardan elma domates alırcasına önüne gelen çizgi filmi satın alıp yayınlamaktan ibaret. Türkiye'de tam 22 çocuk kanalı niye var sanıyorsunuz!

DÜNYA MARKASI OLMAK...
Önüne gelen çocuk kanalı açıyor. Tabii ki işini iyi yapanlar var ama çok az. Bir de işini iyi yapmakla yetinmeyip bir Türk çocuk kanalını dünya markası yapmak için yola çıkanlar var. Minika Çocuk ve Minika Go kanalları işte bu büyük vizyonla yayın hayatlarına devam ediyorlar.
Yazının girişindeki açıklamayı yapan da Minika kanallarının genel müdürü Mahmut İpşirli zaten.
Amaçlarının sadece 'en çok izlenen çocuk kanalı olmak' olmadığının altını çiziyor İpşirli:
"Türkiye'de bizden daha çok haneye ulaşan çocuk kanalı yok. Aynısı var ama fazlası yok. Asıl hedefimiz ortak yapımcı olarak animasyonun devler liginde yer almak.
Örneğin geçtiğimiz hafta dünyada ilk kez 'Avatar' teknolojisiyle, 3 boyutlu stereoskopik olarak çekilen çizgi dizi olan 'Peter Pan'ın, Cannes'da düzenlenen dünya prömiyerine katıldık. Bu unutulmaz çizgi kahramanın proje ortakları; ZDF Group (Almanya), France Televisions (Fransa), DEA Kids (İtalya) gibi dünya devleri arasında Minika da yer aldı. Artık 'Peter Pan' nerede yayınlanırsa yayınlansın Minika'nın da logosu olacak ve yayın gelirinden pay alacağız. Sadece TV yayın geliri değil 'Peter Pan'ın farklı ülkelerde satılan her türlü ürününden de gelir elde edeceğiz. Ortak yapımlara Türk karakterleri koymakta direnmemizin nedeni ise dünya çocuklarının hafızasında Türkiye'ye dair pozitif imaj yaratmak.
Dünya çocuklarının merakla bekledikleri 'Robin Hood'a bir Türk karakterini yerleştirip pozitif imaj oluşturmak... Etkileyici değil mi?
Aslında çok önemli! İzlediğimiz çizgi filmleri hangimiz unuttuk?
Çocuklukta hafızaya kazınanların ne kadar önemli olduğunu hatırlayın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA