Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bizim magazin muhabirleri şeker

Amerikalı gazeteci Pap Smear'ın 'Stalking Paparazzi' adlı haberini izledim geçenlerde. Smear, ABD'li paparazzilere ünlülere yönelttikleri soruların aynısını sormuş.
Sorduğu sorular arasında "Yeni sevgilin kim?" en masumu! "Yeni sevgiliniz kim?" sorusuna gazeteciyi cipiyle ezerek karşılık veren yerli ünlüler, ABD'de yaşasalar kesin paparazzi katili olurlardı!
Aynı görüntülü haberde Pap Smear'ın Peter adlı usta bir paparazziyle yaptığı röportaj da yer alıyordu. Peter'ın gazeteciye söylediği ilk söz şu: "Bizlere kesinlikle 'paparazzi' deme, çünkü bizim yaptığımız iş fotoğrafçılık."
Zaten röportaj da Smear ısrarla paparazzi demeye devam ettiği için yarıda kesiliyor.

PAPARAZZİ DEĞİL MUHABİR!
İlginç değil mi? Kendisine paparazzi denilecek ilk kişi bile fotoğrafçı ya da foto muhabiri olduğunu söylüyor.
Aslında paparazzi bir medya kuruluşuna bağlı olmadan serbest çalışıp çektiği fotoğraf başına para alan kişi kabul edilir. Bizde bu tarz çalışan yok, hepsi bir medya kuruluşuna bağlı. Öyleyse bundan sonra lütfen ünlülerin fotoğraflarını çekenlere paparazzi yerine magazin muhabiri diyelim.
Bir de Peter'ın ses tonunu duyunca acayip ürkersiniz. Vallahi bizim muhabirler ABD'deki meslektaşlarının yanında 'Susam Sokağı' tadındalar.Özetle hazır magazinin en civcivli aylarına girmişken bizim muhabirlerin kıymetini bilsinler.



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA