Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sagopa Kajmer hayranları

Sabah Pazar ekinden Olkan Özyurt'un Sagopa Kajmer ve eşi Kolera ile yaptığı röportajda konuşulacak, tartışılacak çok mevzu vardı. Benim en çok dikkatimi çeken ise şu bölüm oldu: "Gaziantep'te bir konser olur; bizim kızlar gider, orada yaşayan kızların evinde kalır. Beyler de aynı şekilde...
Hatırı sayılır bir kesim bizimle beraber her konsere geliyor."
Böyle bir hayran kitlesi kaç sanatçıda var acaba? Deplasmana giden taraftar grupları gibi Sagopa Kajmer'in konserleriyle şehir şehir dolaşıyorlar!
Ama gidilen yer deplasman değil; her yerde bir başka Kajmer hayranının evinde kalıyorlar. Ev sabihi, bir sonraki konserde de, konuk ettiği kişinin evine gidiyor. Konserlerinin hınca hınç dolu olmasından, şarkılarının çok dinlenmesinden öte bir şey bu!
Bu tarz kemikleşmiş gruplar, genelde sol protest müzik yapanlar arasında olur, lakin onlardaki ortak payda müzikten önce siyasi ideolojidir.
Evet, Sagopa Kajmer'in şarkılarının da sağlam bir felsefesi var ama solcu gruplar gibi ideolojik yönü yüksek değil.

SAGOPA CUMHURİYETİ
Yine aynı röportajdan öğrendiğimize göre bu hayran kitlesinde ailesi muhafazakar olan da var, olmayan da... Gayrimüslim de var, sanatçı ve devlet büyüklerinin çocukları da... Ana-baba olmuş da, okul okuyamamış da... Bir de çoğu "Ben rap dinlemem, Sago dinlerim" diyor. Yani mevzu rap müziğin fanatiksel yapısından da öte...
Birlikte sadece şehir şehir, konser konser dolaşmıyorlar; bir de her konser sonrası Sagopa, Kolera ve sadık hayranları pikniğe çıkıyorlar!
Normal sanatçı-hayran ilişkisinin çok ötesinde, kendi çapında bir Sagopa Kajmer Cumhuriyeti var sanki.
Böyle bir hayran kitlesi olan sanatçının sırtı yere gelmez!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA